Rosii de Baneasa

Este un soi recent obtinut la noi n tara si introdus in cultura.
Pomul are vigoare mijlocie cu coroana globuloasa.
Fructele sunt mari si foarte mari, de forma ovoida. Culoarea este portocalie cu rosu aprins pe partea insorita.
Se matureaza in a treia decada a lunii iulie.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Supa de mere

    O puteti servi ca aperitiv, ca un desert delicios daca mai puneti zahar sau fructele sunt dintr-un soi dulce sau pur si simplu ca o reteta neobisnuita.

  • Florile de Clematis

    Nicolae Tonitza, faimosul pictor roman indragostit de flori si natura, este autorul unui tablou botezat “Flori rosii de clematis”. Cine cunoaste firea gingasa a acestor plante va sti ce anume l-a convins pe artist sa se aplece asupra subiectului.

  • Rosii umplute cu carne de pui si orez

    Daca va ganditi ce mancaruri sa mai preparati cu rosiile proaspete si coapte din gradina, puteti incerca reteta de rosii umplute cu carne de pui si orez.

  • Retete pentru zilele calduroase. Vinete la cuptor, umplute cu legume

    O reteta cu un gust bogat, care va va incanta simturile de indata ce o veti prepara este cea de vinete la cuptor, umplute cu legume. Vinetele sunt recomandate a se consuma in zilele caniculare, deoarece contin 93 % apa si ajuta la detoxifierea organismului.

  • Oua in sos de rosii

    Dimineata, pregatiti un aperitiv cat se poate de aspectuos pentru a va surprinde intreaga familie. Reteta propusa astazi pentru un mic dejun delicios este cea de oua in sos de rosii.