Salata americana

salata americanaIngrediente:
800 g cartofi
2 oua
200 g maioneza
1 ceapa, feliata
2 cepe verzi, feliata
1 ardei verde, cutarat si taiat felii
1 telina, rasa
2 lingurite sare
1 lingurita piper

Preparare:
1. Se fierb cartofii, dupa care se scurg si se taie bucatele.
2. Ouale se fierb, se lasa sa se raceasca dupa care se taie marunt.
3. Intr-un castron mare se amesteca cartofii cu ouale; se adauga maioneza, ceapa, ardeiul si telina. Se presara sare si piper dupa gust, dupa care se amesteca bine. Se acopera si se lasa la frigider timp de cateva ore sau peste noapte.

Articole asemănătoare

  • Sos de salata cu iaurt grecesc si mustar

    O reteta de sos cu note mediteraneene, gust proaspat si aroma complexa, care va transforma o banala salata intr-un veritabil deliciu.

  • Salata de toamna cu ceapa rosie, cartofi dulci si branza feta

    O reteta pentru zilele de toamna in care cartoful dulce, prea rar intalnit, este copt si devine baza pentru o salata satioasa.

  • Salata de vara cu pepene rosu si branza haloumi

    O salata usoara, de inspiratie mediteraneana, in care dulceata miezului de pepene este in contrast cu gustul delicat si sarat de haloumi.

  • Salata de fructe cu ceai verde

    Salata de fructe este un desert bun pentru vara, cu gustul proaspat, dulce-acrisor, iar cu putin ceai verde rece rezultatul va fi un plus de aroma si energie.

  • Salata picanta de cartofi

    Fel de mancare traditional, consistent si adesea intalnit in meniu, salata de cartofi capata in aceasta versiune un plus de iuteala de la piper, boia iute si (dupa gust) ardei iute verde sau rosu, tocat marunt sau taiat rondele subtiri, fara seminte. Doar pentru cei care prefera mancarea picanta.