Salata cu struguri si piept de pui

Ingrediente:
 
600 g piept de pui 
1 salata verde
1/2 telina nu foarte mare
sucul de la o lamaie
2 morcovi
30-40 boabe de struguri 
1-2 linguri miez de nuca taiat mare
1 lingurita cu varf boia dulce
1 lingura rasa curry
ulei de masline
otet de vin
sare, piper
 
Mod de preparare: pieptul de pui se taie in bucatele si se pun la marinat in 5-6 ulei de masline amestecat cu boia, curry, sare, piper. Se lasa la rece pentru 2-3 ore, apoi se prajeste in putin ulei de masline pentru 10-12 minute. Bucatelele de pui se lasa ulterior la racit. Intr-un bol se pune salata spalata si taiata, telina curatata si taiata betisoare, morcovii curatat si taiati rondele, boabele de struguri, miezul de nuca putin prajit in cuptor sau crud, se adauga pieptul de pui si se toarna deasupra sucul de lamaie amestecat cu otet de vin si ulei dupa gust, cu putina sare si piper.

Foto: goodfreephotos.com

Articole asemănătoare

  • Musaca cu piept de pui

    La inceput de februarie gandul la caldura verii este probabil mai ademenitor ca oricand pe parcursul anului. Dar pana atunci, cu mult mai ademenitoare ne pare caldura ce o elibereaza in aer musacaua cu piept de pui scoasa din cuptor.

  • Paste delicioase. Paste cu avocado si carne de pui

    O mancare delicioasa si sanatoasa reprezinta cel mai potrivit meniu pentru orice moment al zilei. Asadar va propunem sa preparati reteta de paste cu avocado si carne de pui.

  • Retete dietetice. Pui cu lamaie si sos de ciuperci

    Pentru cei care vor sa se bucure de o reteta dietetica cu o preparare simpla si cu un gust delicios pot gati reteta de pui cu lamaie si sos de ciuperci.

  • Paste cu legume mexicane, ciuperci si carne de pui

    Gustoase la orice masa, pastele fac parte din categoria mancarurilor apetisante. Pentru a savura gustul lor special, va propunem sa preparati paste cu legume mexicane, ciuperci si carne de pui.

  • Piept de pui cu ciuperci si cartofi la cuptor

    O mancare potrivita pentru o seara speciala alaturi de cei dragi este pieptul de pui preparat cu ciuperci si cartofi la cuptor.