Salata de pui cu portocale si migdale

Ingrediente:
 
2 tulpini de telina
1 ceapa rosie mica
1 piept de pui 
1/2 ceasca migdale coapte sau crude, dupa gust
1 lingura cu varf stafide
2 portocale
1 lingura maioneza
2 linguri iaurt grecesc
1 lingura suc de portocala 
cateva frunze de salata verde
sare, piper
 
Mod de preparare: telina se spala si se toaca marunt, ceapa se taie rondele fine. Pieptul de pui se spala si se gateste pe gratar sau la cuptor pana cand este bine facut, apoi se scoate, se lasa la racit si se taie cubulete. O portocala se stoarce dupa ce i s-a ras fin coaja, a doua se decojeste si se feliaza, decupand feliile in cubulete. Intr-un bol se amesteca bine maioneza cu iaurtul, coaja de portocala bio si sucul de portocala, adaugand putina sare si putin piper, sosul tinandu-se apoi la rece pentru 30-40 de minute. Apoi se pune intr-un bol de salata carnea de pui, telina tocata, migdalele, stafidele, cubuletele de miez de portocala, amestecand bine totul. Se adauga frunzele de salata verde spalata si taiata mare, se toarna deasupra sosul si se serveste.

Foto: pdpics.com

Articole asemănătoare