Salata naturista

Salata naturista 

Aceasta salata naturista este foarte gustoasa si consistenta si se realizeaza in 20 de minute. De asemenea poate reprezenta o garnitura ideala la friptura sau un fel de mancare, daca va aflati in timpul vreunei diete.

Ingrediente :

o jumatate de varza mica (sau 1 salata verde)

1 sfecla mica

1 ceapa (sau 3 -4 fire ceapa verde)

1 morcov

1 telina mica

1 gulie mica

1 mar

cateva masline nesarate, cateva ridichi, 2-3 nuci taiate bucatele

cateva stafide, boabe de porumb

cimbru, chimen, sare, piper, oregano, rosmarin, menta

Mod de preparare :

Legumele se rad pe razatoarea mare (se mai pot taia marunt). Se stropeste salata cu o lingurita de ulei de masline virgin si cu zeama de la o jumatate de lamaie (sau putin otet) numai inainte de servire.

Salatele sunt mai gustoase daca se servesc cu sosuri pentru salata. Puteti sa inventezi si dumneavoastra diverse sosuri dar aveti grija sa folositi numai ingrediente hipocalorice si cat mai naturale.

Articole asemănătoare

  • Salata de vara cu masline si rosii cherry

    O salata de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de rosii cherry bine coapte, dulci, masline verzi si negre (fara samburi) si putin busuioc proaspat.

  • Salata verde cu portocale si ceapa rosie

    Portocalele zemoase si dulci par potrivite mai curand pentru o salata de fructe delicioasa, dar alaturi de salata verde proaspata, avocado si ceapa rosie aromele se completeaza neasteptat de bine.

  • Salata cu broccoli si ceapa rosie

    O reteta de salata consistenta si satioasa care ii va face si pe cei care nu mananca de obicei broccoli sa o incerce.

  • Salata de castraveti in stil asiatic

    O salata de castraveti este racoritoare, savuroasa, plina de prospetime si excelenta mai ales in zilele calduroase, cand satura si hidrateaza. Dar in aceasta versiune altfel banalii castraveti sunt cu totul schimbati datorita sosului dens, pe baza de soia si otet de orez, cu note picante si sarate.

  • Salata de sfecla rosie coapta cu citrice

    O salata consistenta, cu note mediteraneene alaturi de gustul dulce al sfeclei rosii coapte, aromata si delicioasa la orice masa in familie sau alaturi de prieteni.