Salata spaniola

salata spaniolaIngrediente:
700 g cartofi
9 felii bacon
1 mar
100 g masline negre
1 ceapa mica
3 linguri ulei de masline
1/3 cana otet
2 catei de usutroi, pisati
sare si piper dupa gust

Preparare:
1. Fierbeti cartofii si lasati-i sa se raceasca, dupa care taiati-i in rondele. Se aseaza intr-o tava de copt straturi de rondele si se dau la rece.
2. Pregatiti sosul din otet, ulei, usturoi, sare, piper si se toarna peste cartofi.  Pastrati sos pentru a il intinde la sfarsit peste salata. Se da la frigider.
3. Se scoate caserola de la rece, se aseaza cartofii pe un platou. Marul se curata, se rade fin si se amestec in sos; la fel se face si cu baconul, maslinele si ceapa. Sosul se imprastie peste cartofi si se serveste.

Articole asemănătoare

  • Salata cu broccoli si ceapa rosie

    O reteta de salata consistenta si satioasa care ii va face si pe cei care nu mananca de obicei broccoli sa o incerce.

  • Salata de castraveti in stil asiatic

    O salata de castraveti este racoritoare, savuroasa, plina de prospetime si excelenta mai ales in zilele calduroase, cand satura si hidrateaza. Dar in aceasta versiune altfel banalii castraveti sunt cu totul schimbati datorita sosului dens, pe baza de soia si otet de orez, cu note picante si sarate.

  • Salata de sfecla rosie coapta cu citrice

    O salata consistenta, cu note mediteraneene alaturi de gustul dulce al sfeclei rosii coapte, aromata si delicioasa la orice masa in familie sau alaturi de prieteni.

  • Salata de fructe cu samburi de rodie si mandarine

    O reteta pentru o salata de fructe ce poate fi pregatita in sezonul rece, aromata, cu un gust dulce acrisor, buna ca desert sau gustare.

  • Salata de toamna cu smochine si portocale

    O gustare cu arome de portocala bine coapta, dulceata smochinelor si notele sarate ale branzei de capra, este o salata usor de pregatit si potrivita pentru orice ocazie.