Salata spaniola

salata spaniolaIngrediente:
700 g cartofi
9 felii bacon
1 mar
100 g masline negre
1 ceapa mica
3 linguri ulei de masline
1/3 cana otet
2 catei de usutroi, pisati
sare si piper dupa gust

Preparare:
1. Fierbeti cartofii si lasati-i sa se raceasca, dupa care taiati-i in rondele. Se aseaza intr-o tava de copt straturi de rondele si se dau la rece.
2. Pregatiti sosul din otet, ulei, usturoi, sare, piper si se toarna peste cartofi.  Pastrati sos pentru a il intinde la sfarsit peste salata. Se da la frigider.
3. Se scoate caserola de la rece, se aseaza cartofii pe un platou. Marul se curata, se rade fin si se amestec in sos; la fel se face si cu baconul, maslinele si ceapa. Sosul se imprastie peste cartofi si se serveste.

Articole asemănătoare

  • Salata de toamna cu ceapa rosie, cartofi dulci si branza feta

    O reteta pentru zilele de toamna in care cartoful dulce, prea rar intalnit, este copt si devine baza pentru o salata satioasa.

  • Salata de vara cu pepene rosu si branza haloumi

    O salata usoara, de inspiratie mediteraneana, in care dulceata miezului de pepene este in contrast cu gustul delicat si sarat de haloumi.

  • Salata de fructe cu ceai verde

    Salata de fructe este un desert bun pentru vara, cu gustul proaspat, dulce-acrisor, iar cu putin ceai verde rece rezultatul va fi un plus de aroma si energie.

  • Salata picanta de cartofi

    Fel de mancare traditional, consistent si adesea intalnit in meniu, salata de cartofi capata in aceasta versiune un plus de iuteala de la piper, boia iute si (dupa gust) ardei iute verde sau rosu, tocat marunt sau taiat rondele subtiri, fara seminte. Doar pentru cei care prefera mancarea picanta.

  • Salata de ceapa rosie murata

    Buna ca garnitura pentru o friptura gustoasa, intr-un burger sau sandvis, este o salata de ceapa rosie gata imediat, cu gust bogat si dulceag, delicios.