Salata spaniola

salata spaniolaIngrediente:
700 g cartofi
9 felii bacon
1 mar
100 g masline negre
1 ceapa mica
3 linguri ulei de masline
1/3 cana otet
2 catei de usutroi, pisati
sare si piper dupa gust

Preparare:
1. Fierbeti cartofii si lasati-i sa se raceasca, dupa care taiati-i in rondele. Se aseaza intr-o tava de copt straturi de rondele si se dau la rece.
2. Pregatiti sosul din otet, ulei, usturoi, sare, piper si se toarna peste cartofi.  Pastrati sos pentru a il intinde la sfarsit peste salata. Se da la frigider.
3. Se scoate caserola de la rece, se aseaza cartofii pe un platou. Marul se curata, se rade fin si se amestec in sos; la fel se face si cu baconul, maslinele si ceapa. Sosul se imprastie peste cartofi si se serveste.

Articole asemănătoare

  • Salata de fructe cu ceai verde

    Salata de fructe este un desert bun pentru vara, cu gustul proaspat, dulce-acrisor, iar cu putin ceai verde rece rezultatul va fi un plus de aroma si energie.

  • Salata picanta de cartofi

    Fel de mancare traditional, consistent si adesea intalnit in meniu, salata de cartofi capata in aceasta versiune un plus de iuteala de la piper, boia iute si (dupa gust) ardei iute verde sau rosu, tocat marunt sau taiat rondele subtiri, fara seminte. Doar pentru cei care prefera mancarea picanta.

  • Salata de ceapa rosie murata

    Buna ca garnitura pentru o friptura gustoasa, intr-un burger sau sandvis, este o salata de ceapa rosie gata imediat, cu gust bogat si dulceag, delicios.

  • Salata de vara cu afine si miez de nuca

    O reteta de salata diferita de cele clasice, cu arome de afine dulci si miez de nuca.

  • Salata cu rosii, dovlecei si ardei gras

    O salata buna pentru orice ocazie, care atrage atentia prin coloritul viu, intens, puternic, in tonuri calde si cu arome delicioase.