Sapte motive pentru care este bine sa bei cafea

1. Ceasca zilnica de cafea este o excelenta sursa de antioxidanti, esentiali pentru buna functionare a organismului, si de departe mai buna decat ceaiul verde sau o cana de cacao. Astfel veti reduce procesele inflamatorii si cafeaua devine un adjuvant esential in tratarea si prevenirea artritei (doar un exemplu), neutralizeaza radicalii liberi, in general ne ajuta sa fim mai sanatosi si mai echilibrati.

2. Aroma unei cesti proaspete de cafea fierbinte sau mirosul cafelei prajite pot sa reduca neasteptat de mult nivelul de oboseala si stres provocat de lipsa de somn sau epuizarea cronica. Pana sa va bucurati de gustul intens de cafea se pare ca mirosul ei, atat de atragator in orice moment al zilei si mai ales dimineata, aduce beneficii neasteptate organismului.

3. Cafeaua imbunatatesti digestia, oferind corpului in afara de energie o parte din necesarul de fibre zilnic.

4. Doar o ceasca de cafea ajuta la intensificarea activitatii cerebrale, micsorand timpii de reactie, imbunatatind memoria si fiind asadar un ajutor util in perioadele de efort intelectual intens. In afara odihnei si organizarii pentru un examen trecut cu succes cafeaua pare sa fie mai mult decat o recomandare.

5. Potrivit unor studii relativ recente cafeaua neagra, fara zahar sau lapte, reduce semnificativ nivelul bacteriilor la nivelul dintilor, scazand astfel riscul dezvoltarii cariilor si a altor afectiuni stomatologice grave.

6. Cei care beau zilnic doua pana la patru cesti de cafea (incadrandu-se astfel in categoria bautorilor moderati ai acestei licori esentiale pentru cei mai multi dintre noi) reduc riscul de a se imbolnavi de inima cu 15-20 la suta.

7. Consumul frecvent de cafea (in limitele normale) reduce cu pana la 20 de procente sansa de a va imbolnavi de ciroza hepatica, asa ca doar o ceasca pe zi ne ajuta nu doar sa avem mai multa energie si o stare de buna-dispozitie ci si un ficat mai tanar si mai sanatos.

Foto: publicdomainpictures.net


 

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam ciocolata neagra

    O buna sursa de antioxidanti, ciocolata neagra cu gustul ei intens de cacao, putin amarui, este un aliat esential in lupta impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi in organism.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam curmale

    Sunt fructe bogate in fibre, asa ca sistemul digestiv va beneficia din plin de acest aport atat de benefic. Consumate frecvent, curmalele usureaza digestia, regleaza tranzitul intestinal si previn constipatia. Le puteti include in meniu la dejun sau ca gustare dintre mese, induc repede senzatia de satietate, dar au multe calorii.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam rodii

    Este o alegere excelenta in curele de slabire, pentru ca are putine calorii, satisface pofta de dulce – sau pur si simplu poate fi aleasa cand avem nevoie sa rontaim ceva – are un gust plin, exotic, aparte, si poate fi consumata si sub forma de suc sau putem adauga samburii de rodie in salate si gustari pe baza de fructe si legume.

  • Cinci motive pentru care este bine sa bei suc de morcovi

    Cu multa vitamina A, C si antioxidanti, sucul proaspat de morcovi (simplu, cu putina miere sau cu putin suc de portocale) este foarte bun pentru a intari sistemul imunitar, mai ales in apropierea anotimpului rece, cand apar si gripele de sezon.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci masline cat mai des

    Cei care le prefera ca o gustare sanatoasa sau un plus de gust in timpul mesei vor oferi astfel organismului sodiu, potasiu si magneziu, au relativ putine calorii si sunt recomandate in dietele de slabire.