Sapte motive pentru care este bine sa bei cafea

1. Ceasca zilnica de cafea este o excelenta sursa de antioxidanti, esentiali pentru buna functionare a organismului, si de departe mai buna decat ceaiul verde sau o cana de cacao. Astfel veti reduce procesele inflamatorii si cafeaua devine un adjuvant esential in tratarea si prevenirea artritei (doar un exemplu), neutralizeaza radicalii liberi, in general ne ajuta sa fim mai sanatosi si mai echilibrati.

2. Aroma unei cesti proaspete de cafea fierbinte sau mirosul cafelei prajite pot sa reduca neasteptat de mult nivelul de oboseala si stres provocat de lipsa de somn sau epuizarea cronica. Pana sa va bucurati de gustul intens de cafea se pare ca mirosul ei, atat de atragator in orice moment al zilei si mai ales dimineata, aduce beneficii neasteptate organismului.

3. Cafeaua imbunatatesti digestia, oferind corpului in afara de energie o parte din necesarul de fibre zilnic.

4. Doar o ceasca de cafea ajuta la intensificarea activitatii cerebrale, micsorand timpii de reactie, imbunatatind memoria si fiind asadar un ajutor util in perioadele de efort intelectual intens. In afara odihnei si organizarii pentru un examen trecut cu succes cafeaua pare sa fie mai mult decat o recomandare.

5. Potrivit unor studii relativ recente cafeaua neagra, fara zahar sau lapte, reduce semnificativ nivelul bacteriilor la nivelul dintilor, scazand astfel riscul dezvoltarii cariilor si a altor afectiuni stomatologice grave.

6. Cei care beau zilnic doua pana la patru cesti de cafea (incadrandu-se astfel in categoria bautorilor moderati ai acestei licori esentiale pentru cei mai multi dintre noi) reduc riscul de a se imbolnavi de inima cu 15-20 la suta.

7. Consumul frecvent de cafea (in limitele normale) reduce cu pana la 20 de procente sansa de a va imbolnavi de ciroza hepatica, asa ca doar o ceasca pe zi ne ajuta nu doar sa avem mai multa energie si o stare de buna-dispozitie ci si un ficat mai tanar si mai sanatos.

Foto: publicdomainpictures.net


 

Articole asemănătoare

  • Sase motive pentru care este bine sa mananci pepene rosu

    Dulce si aromat, sinonim cu lunile de vara si unul dintre deserturile preferate, pepenele rosu este o alegere excelenta in zilele calduroase: hidrateaza intregul organism, satisface pofta de dulce, este o buna sursa de vitamina A, C, are carbohidrati, fibre si putine calorii.

  • Sapte motive pentru care este bine sa bem ceai verde

    Aromat, plin de savoare, baut simplu, cu zahar, miere sau lapte, fierbinte sau (de ce nu) lasat sa se raceasca, ceaiul verde poate sa inlocuiasca in fiecare dimineata ceasca sau cana de cafea, racoreste si hidrateaza intregul organism atunci cand i se adauga gheata in zilele fierbinti de vara, da energie si un plus de buna dispozitie.

  • Patru motive pentru care este bine sa bem sucuri de fructe

    Aromate, pastrand gustul plin de savoare al fructului preferat, proaspat stoarse din mere, citrice, struguri bine copti (iar lista poate continua), sucurile de fructe sunt bune in orice perioada a anului, si cu rare exceptii sunt recomandate tuturor ca o sursa esentiala de vitamine si nutrienti.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci mai des broccoli

    Broccoli este o excelenta sursa de vitamina A, B, C si K, dar si de potasiu, acid folic, fosfor sau mangan, alaturi de antioxidanti.

  • Cinci motive pentru care este bine sa bei suc de morcovi

    Cu multa vitamina A, C si antioxidanti, sucul proaspat de morcovi (simplu, cu putina miere sau cu putin suc de portocale) este foarte bun pentru a intari sistemul imunitar, mai ales in apropierea anotimpului rece, cand apar si gripele de sezon.