Scortisoara, asa cum nu o stiati

Cunoastem cu totii aroma de scortisoara si cat de importanta este aceasta in prepararea retetelor de dulciuri si nu numai. Este unul din cele mai vandute condimente din intreaga lume si cu toate acestea, putini sunt cei care ii cunosc beneficiile.

Scortisoara este un condiment care a fost folosit de aproape 4000 de ani ca remediu natural in multe culturi. Desi exista mai multe tipuri de scortisoara, Cinnamon cassia este cea mai tare esenta si are cea mai eficienta actiune. In general, scortisoara era folosita ca remediu impotriva frigului; extremitatile reci, crampele musculare, durerile cauzate de raceala sau gripa, durerile de articulatii, indigestia, dar si lipsa poftei de mancare erau tratate cu scortisoara. Condimentul poate fi adaugat in orice fel de ceai; ajuta la crearea unei senzatii de caldura in tot corpul, mai ales a rinichilor si ficatului.

In practica Ayurveda, cea mai veche metoda de vindecare a omului, originara din India, scortisoara este buna pentru circulatie si digestie si in cazurile de raceala. Este folosita pentru a fortifica corpul si de asemenea pentru a alina durerile menstruale.

In China, ramurile de scortisoara sunt folosite pentru stimularea transpiratiei, imediat ce au aparut primele simptome de raceala sau gripa.

Unele cercetari stiintifice au aratat ca o anumita componenta a scortisoarei actioneaza asupra celulelor din corpul uman, ajutand la controlul cantitatii de zahar din sange, semn ca scortisoara ar putea fi folosita si ca tratament impotriva diabetului - pana cand se va sti cu siguranta mai sunt insa multe studii de efectuat.

Atunci cand cumparati scortisoara pentru a pregati o reteta culinara puteti opta pentru pachetelele cu praf, dar daca doriri sa o folositi in scopuri terapeutice, e mai bine sa alegeti bete de scortisoara; in orice caz, cititi cu atentie ce scrie pe eticheta ambalajului si optati pentru produsul cu cei mai putini conservanti.

Atentie! Tusea si anumite eruptii cutanate pot fi semne ale unei reactii alergice la scortisoara. In plus, nu este recomandat ca persoanele insarcinate sau care alapteaza sa consume cantitati mari de scortisoara.

Gradinamea.ro

Articole asemănătoare

  • Tomate Raspberry Giant

    Asa cum o arata si numele, sunt tomate de o culoare mai deschisa decat cea obisnuita, spre roz sau un rosu deschis, de dimensiuni mari, forma sferica usor turtita, cu pulpa carnoasa si zemoasa, o aroma dulce-acrisoara, foarte placuta, usor astringenta.

  • Trandafirul catarator Indigoletta

    Cu flori mari de un mov puternic, deschis, intens, asa cum nu te-ai astepta sa vezi la o varietate de trandafir, Indigoletta este un soi de planta decorativa rara, prea putin intalnita.

  • Florile in Feng Shui

    Pline de culoare si parfum, folosite pentru a infrumuseta orice spatiu interior sau pentru beneficiile medicinale, florile nu puteau lipsi din Feng Shui, aducand in locuinta fiecaruia energie, creativitate, vitalitate, un plus de prospetime si frumusete. Asa cum era de asteptat fiecare floare va avea semnificatia proprie in Feng Shui. Unele vor aduce intelegerea intre soti si iubirea in interiorul caminului, altele succesul in afaceri sau echilibrul sufletesc, norocul sau creativitatea. Esential este nu doar sa stiti ce va doriti, dar si ce floare va poate aduce indeplinirea dorintei, in conformitate cu principiile Feng Shui.

  • Ce deosebeste vegetarianismul de veganism?

    Stiinta alimentatiei, Nutritia, utilizeaza o terminologie simpla dar care nu este lipsita de subtilitati. Deseori persistam in conceptii eronate, asa cum se intampla cand socotim de pilda vegetarianismul echivalentul veganismului.

  • Alegerea ghivecelor pentru flori

    Cine nu dispune de propria gradina sau cui nu ii ajunge timpul pentru a se ingriji asa cum trebuie de aceasta poate apela la ghivece sau ladite pentru platarea florilor sau chiar si a legumelor


Warning: fopen(cache/0f2a1168a80e1670e2cda37bcad50fbc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139