Sfaturi pentru combaterea sedentarismului

Sfaturi pentru combaterea sedentarismuluiMajoritatea oamenilor sunt sedentari. La birou stau toata ziua pe scaun, ridicandu-se foarte rar, iar dupa ce vin acasa se aseaza, din nou, dar de data aceasta in fata televizorului. Aceasta indeletnicire este periculoasa, si duce cu timpul la tulburari ale circulatiei sangelui, dureri de coloana, constipatie, tinuta incorecta.

Puteti sa inlaturati aceste inconveniente sau sa le preveniti daca apelati la cateva miscari usoare, menite sa combata sedentarismul :

Nu stati niciodata incaltati in casa sau pentru o perioada de timp in care nu va miscati foarte mult. Scoateti-va pantofii si ciorapii care sunt prea stramti pe picior. Este preferabil sa-i inlocuiti cu sosete din lana si papuci.

Incercati, pe cat posibil, sa nu stati ore in sir cu picioarele indoite deoarece apoi veti avea o senzatie de disconfort. Este foarte bine sa le tineti intinse, pe ceva mai inalt decat canapeaua pe care stati (sau fotoliu): scaun, masuta. Aceasta este denumit si stilul american.

Pentru a va relaxa coloana vertebrala, ridicati genunchii la piept si sprijiniti-va cu talpile de canapeaua sau fotoliul pe care stati.

Cel putin din ora in ora, ridicati-va si faceti 2-3 genuflexiuni, apoi aplecati-va in fata, cu mainile intinse catre podea.

Articole asemănătoare

 • A fost adoptata legea pentru combaterea ambroziei

  Legea prevede ca proprietarii de terenuri pe care se gaseste ambrozia - planta ce poate sa provoace crize alergice puternice, foarte periculoase - sunt obligati sa distruga planta, in caz contrar putand fi amendati cu sume foarte mari.

 • Ce este Euryale ferox?

  Euryale ferox este o planta acvatica anuala intrebuintata in Orient Indepartat pentru combaterea unei game variate de afectiuni.

 • Azalee sau Rhododendron simsii

  Pentru cei care doresc sa se bucure de frumusetea acestei plante cateva sfaturi pentru ingrijire ar putea fi, desigur, utile.

 • Scortisoara, benefica si in cure de slabire

  Scortisoara (Cinnamonum ceylanici), cu aroma sa speciala, este folosita tocmai din Evul Mediu pentru combaterea gripei, durerilor interne sau intaririi inimii.

 • Sfaturi pentru regimul supei

  Inainte de a incepe sa tineti regimul supei este important sa tineti cont de urmatoarele sfaturi pentru a nu intampina neplaceri :