Sfaturi pentru hipertensivi


Ulei vegetalPentru hipertensivi, se recomanda sa inlocuiasca in dieta grasimile animale cu grasimi vegetale, adica uleiuri vegetale, cel mai indicat fiind uleiul presat la rece. Aceste uleiuri, de masline, floarea soarelui sau soia, protejeaza vasele de sange fata de actiunea colesterolului.
De asemenea, se recomanda suplimentarea potasiului din surse naturale: cereale (faina integrala de grau, taratele de grau, fulgii de ovaz), fructe (caisele, stafidele, prunele, alunele, migdalele, bananele, curmalele), legume (patrunjelul, spanacul, soia, cartofii, ciupercile champignon) si drojdia de bere.
Pentru reducerea tensiunii arteriale, se recomanda si alimentele bogate in calciu: patrunjelul, leurda, leusteanul, soia, smochinele, migdalele dulci. Acestea contin mai mult calciu decat laptele, care este contraindicat (mai ales cel pasteurizat), pe langa alte produse lactate, deoarece sunt bogate in grasimi si sare.

Articole asemănătoare

  • Sfaturi pentru o gradina de interior

    Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

  • Sfaturi pentru reducerea consumului de zahar

    Zaharul se gaseste natural in fructe si lapte dar este intrebuintat si in industria alimentara pentru a da gust unei game variate de produse: dulciuri, prajituri, ciocolata, bauturi racoritoare, etc.

  • Sfaturi pentru o viata lipsita de probleme medicale

    Potrivit celor mai recente studii, pentru a avea o viata sanatoasa cu vizite la medic doar de control, cheia succesului se ascunde in spatele unor cuvinte precum echilibru, moderatie si varietate.

  • 5 sfaturi pentru stimularea metabolismului si bunei dispozitii

    Facand cateva mici ajustari dietei pe care o urmati puteti sa stimulati buna dumneavoastra dispozitie de zi cu zi dar si metabolismul. Beneficiile nu sunt putine si au o insemnatate uriasa pentru sanatatea generala.

  • 5 sfaturi pentru orice gradina

    Sa aveti grija de gradina dumneavoastra pentru un aspect placut, pentru florile preferate si pentru legumele sanatoase daca gradinaritul organic nu vi se pare a fi dificil, poate fi una dintre cele mai relaxante activitati.


Warning: fopen(cache/75c193b0fbe3b8f5c100fd60ced73a7c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139