Smoothie cu dovleac

Ingrediente:
 
o cana de piure de dovleac
(optional) o banana
trei sferturi de cana de lapte
un sfert de cana de zahar brun
doua lingurite de scortisoara macinata
 
Mod de preparare: primul pas este sa pregatiti piureul de dovleac. Alegeti un dovleac foarte copt, taiati-l in felii si scoateti miezul, indepartand cu grija toate semintele si coaja. Pulpa rezultata se pune intr-un vas sau in mixer si se amesteca foarte bine, pana cand compozitia este omogena. Se poate congela si pastra un timp la congelator, iar cei care gasesc gustul de dovleac simplu prea intens il pot amesteca cu o banana. Cantitatea pentru o portie poate fi folosita imediat sau, daca aveti timp si preferati o aroma mai puternica, o puteti tine la frigider, intr-un recipient inchis, pentru 24 de ore. Oricum il lasati la temperatura camerei 30 - 60 de minute sau il puteti pune in cuptorul cu microunde pana la doua minute, apoi turnati pireul de dovleac in blender, adaugati laptele, zaharul si scortisoara, mixand totul pana cand smoothie-ul este fluid. Se serveste imediat.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare