Smoothie detoxifiant cu varza rosie, banana si afine

Ingrediente:
 
o cana apa plata sau lapte vegetal (dupa gust)
o jumatate de cana varza rosie tocata
o banana
o jumatate de cana afine proaspete sau congelate
o jumatate de cana varza kale tocata
(optional) 1-2 lingurite miere 
 
Mod de preparare: puneti in blender apa plata sau laptele vegetal, adaugati varza rosie si varza kale tocate, banana feliata si afinele (decongelate daca este nevoie) si mixati foarte bine. Se poate adauga putina miere daca vreti un smoothie mai dulce. La final se mai poate turna putin lapte daca vreti o bautura mai putin consistenta. Se serveste imediat sau se poate tine 45-60 de minute la frigider.

Foto: almanac.com

Articole asemănătoare

  • Mancare de varza rosie cu chimen si seminte de mustar

    Ne-am obisnuit cu varza rosie in salate sau murata, dar in aceasta combinatie gustul de chimen si cel al semintelor de mustar ii vor da o aroma speciala pentru o mancare perfecta in zilele care au inceput sa se raceasca.

  • Salata cu varza rosie, nuci si seminte de rodie

    O salata consistenta, in care gusturile si aromele cu influente mediteraneene se combina intr-o maniera interesanta, delicioasa.

  • Smoothie cu varza rosie si fructe de padure

    O bautura reconfortanta, sanatoasa, cu antioxidanti si multe vitamine.

  • Smoothie revigorant cu fructe de padure si varza rosie

    Folosita mai mult sub forma de salate delicioase sau suc proaspat (recomandat de nutritionisti pentru calitatile sale curative), varza rosie poate fi ingredientul principal si in diverse retete pentru smoothie-uri revigorante, gustoase si mai ales satioase. Alegeti o varza rosie proaspata, tocati o parte din ea marunt si adaugati fructe, lapte vegetal, seminte, iar rezultatul va fi o placuta surpriza.

  • Smoothie cu grepfrut si varza rosie

    O bautura cu o culoare frumoasa, un visiniu intens si un gust in care veti gasi citricele si aproape deloc varza, este o alternativa sanatoasa pentru ca are multa vitamina C, antioxidanti, va ajuta sa slabiti si regleaza digestia. Iar in loc de grepfrut puteti folosi portocale, mandarine sau pentru a experimenta si mai mult de ce sa nu incercati mere rosii, cat mai coapte.