Mancare de varza rosie cu chimen si seminte de mustar

Ingrediente:

1 varza rosie, curatata si tocata
¼ cana ulei
2 cepe rosii sau albe, curatate si tocate marunt
½ cana vin rosu sec
1-2 linguri otet de mere
2 lingurite seminte de chimen
2 lingurite seminte de mustar
sare, piper negru

Mod de preparare: uleiul se incinge intr-o cratita mai mare, se adauga ceapa si se caleste pana se inmoaie, fara sa se prajeasca. Se pune si toata cantitatea de varza rosie tocata, amestecand usor pe masura ce incepe sa se inmoaie, turnand dupa 10 minute si vinul la temperatura camerei. Se lasa la fiert pe foc mediu, acoperind cratita cu un capac, pentru 15-20 de minute, pana cand varza rosie (altfel destul de tare) a inceput sa se inmoaie. Se pune otetul, semintele de chimen si mustar, amestecand totul foarte bine si condimentand cu sare si piper negru dupa gust. Se mai lasa la gatit pe foc mic spre mediu, acoperit, verificand din cand in cand si amestecand, pana cand varza s-a inmuiat bine. Se mai poate adauga putina apa daca este nevoie. Se serveste simpla sau ca garnitura pentru fripturi.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare