Salata de varza rosie cu portocale si nuci caju

Ingrediente:
 
1/2 varza rosie medie
4 portocale
50 g nuci caju
2 linguri rase stafide
1 lingura miere
1 lingura ulei de nuca
1/2 lingurita nucsoara rasa
sare, piper negru
 
Mod de preparare: varza rosie se spala, se toaca marunt, se tine 1-2 minute in apa clocotita, apoi se scoate, se scurge si se pune intr-un bol. Se curata trei dintre portocale, iar feliile se taie in bucatele si se pun peste varza tocata si oparita. Separat se pune sucul de la a patra portocala, se amesteca bine cu mierea, nucsoara, se condimenteaza cu putina sare si putin piper, se toarna si uleiul de nuca, amestecand bine dupa fiecare ingredient. Se toarna sosul peste salata, se adauga deasupra stafidele si nucile caju intregi sau sfaramate, dupa gust, iar totul se serveste dupa ce salata s-a tinut la rece pentru 30-40 de minute. 

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare