Salata de varza rosie cu mar si ceapa verde

Ingrediente:
 
o varza rosie mica
doua mere rosii sau verzi
o legatura de ceapa verde
doua linguri maioneza
o lingura miere
o limeta sau, dupa gust, o lamaie
doua linguri mustar Dijon
o jumatate de ceasca de nuci pecan sau migdale crude
 
Mod de preparare: varza se curata de foile exterioare, se spala, se taie bucati, apoi se toaca marunt, fara cotorul lemnos. Cu cat este mai fina cu atat preparatul final va fi mai reusit. Se ia toata varza tocata, se pune intr-o strecuratoare, se sareaza bine si se lasa o ora la scurs pentru a fi mai crocanta si mai gustoasa. Dupa o ora se pune in bol dupa ce s-a presat un pic pentru a scurge cat mai mult lichid. Merele se taie betisoare sau cuburi mici, dupa gust, si se adauga verzei. Ceapa verde se spala si se curata, tocandu-se marunt. Se amesteca cele trei ingrediente. Separat se amesteca maioneza, mierea, mustarul, coaja si sucul de limeta sau lamaie (daca doriti un gust mai acrisor sau neutru) si se toarna totul peste varza, mar si ceapa, amestecand usor. Se condimenteaza cu putin piper si se serveste imediat. Inainte de servire se adauga migdalele sau nucile sfaramate cu latul cutitului.

Foto: walmart.ca

Articole asemănătoare