Snitele elvetiene cu cascaval

 Ravnite de multi alaturi de un piure cald, snitelele nu lipsesc de la o masa copioasa.


Va prezentam o reteta de snitele elvetiene cu cascaval.

 

Ingredientele necesare:

2 snitele de porc (150 g fiecare bucata)

sare

piper proaspat macinat

zeama de la o lamaie

125 g unt topit

2 linguri de ketchup

100 g de smantana

1 lingurita de praz verde, taiat inele

1 varf de cutit de maghiran

1 varf de cutit de busuioc

2 felii de cascaval Emmentaler

boia de ardei


Mod de preparare:

Se bat snitelele.

Apoi se sareaza si se presara si piper.

Se stropesc si cu zeama de lamaie.

Apoi se lasa 10 minute sa patrunda sarea, piperul si zeama de lamaie.

Dupa acest timp, se prajesc in unt timp de 5 minute pe fiecare parte.

Ketchup-ul si mirodeniile se amesteca impreuna cu smantana.

Apoi se condimenteaza si se pune sosul in tigaie, peste snitele.

Se pun si feliile de cascaval Emmentaler peste snitele si se lasa sa se topeasca.

Cand sunt gata, se iau din tigaie si se pun pe o farfurie incalzita.

Se presara boia deasupra.

Sursa foto

Articole asemănătoare