Sos cu mustar Dijon si patrunjel

Ingrediente:

1 lingura ulei de masline
2 linguri unt
1 lingura ceapa verde sau uscata, tocata marunt
½ cana vin alb rece
2 lingurite mustar Dijon cu boabe
1-2 lingurite cu varf patrunjel verde, tocat
sare, piper negru macinat

Mod de preparare: ceapa tocata se caleste in uleiul de masline incins, pe foc mediu, pana incepe sa se inmoaie. Se adauga vinul si se lasa pentru cateva minute pana cand sosul a mai scazut, apoi se incorporeaza treptat untul si mustarul, se condimenteaza cu putina sare si piper, si la final se amesteca bine cu mustarul si patrunjelul verde. Se foloseste fierbinte.

Foto: publicdomainpictures.com

Articole asemănătoare

  • Sos cu nucsoara si unt

    Aromata, cu gust pregnant si intens, parfumat, nucsoara este folosita in numeroase retete de desert, dar poate sa ofere un plus de savoare si in bauturi calde, intr-un cocktail sau, de ce nu, intr-un sos cremos pentru inghetata sau prajituri.

  • Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar

    Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.

  • Sos cu masline verzi, ansoa, patrunjel

    Un sos pentru paste, legume de toamna fierte sau coapte ori o portie de cartofi la cuptori, cu aroma intensa de masline verzi, ansoa si prospetimea patrunjelului. Poate fi folosit proaspat sau poate fi pastrat la rece pentru cateva zile.

  • Sos picant cu mustar, usturoi si lamaie

    O reteta pentru un sos picant cu mustar, putin usturoi si note de citrice, alaturi de miere, piper negru si fulgi de chili, excelent atunci cand este pus, foarte rece, pe carnea de pui, porc sau vita, dar si pe carnati sau legume coapte. Se foloseste de fiecare data foarte proaspat pentru a-si pastra cat mai bine aromele.

  • Sos usor picant cu mustar

    O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.