Sos cu mustar Dijon si patrunjel

Ingrediente:

1 lingura ulei de masline
2 linguri unt
1 lingura ceapa verde sau uscata, tocata marunt
½ cana vin alb rece
2 lingurite mustar Dijon cu boabe
1-2 lingurite cu varf patrunjel verde, tocat
sare, piper negru macinat

Mod de preparare: ceapa tocata se caleste in uleiul de masline incins, pe foc mediu, pana incepe sa se inmoaie. Se adauga vinul si se lasa pentru cateva minute pana cand sosul a mai scazut, apoi se incorporeaza treptat untul si mustarul, se condimenteaza cu putina sare si piper, si la final se amesteca bine cu mustarul si patrunjelul verde. Se foloseste fierbinte.

Foto: publicdomainpictures.com

Articole asemănătoare

  • Sos picant cu mustar, usturoi si lamaie

    O reteta pentru un sos picant cu mustar, putin usturoi si note de citrice, alaturi de miere, piper negru si fulgi de chili, excelent atunci cand este pus, foarte rece, pe carnea de pui, porc sau vita, dar si pe carnati sau legume coapte. Se foloseste de fiecare data foarte proaspat pentru a-si pastra cat mai bine aromele.

  • Sos usor picant cu mustar

    O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.

  • Sos cu piper negru si lapte

    Un sos dens, usor picant, cu note de brandy, ideal pentru carnea de vita sau porc, dar si pentru cea de pui. In locul piperului boabe se poate folosi si piper macinat.

  • Sos pentru friptura cu bere bruna, chimen si boabe de mustar

    Un sos cu mustar, bere si chimen pe care il puteti pregati acasa si care foarte probabil va fi mai bun decat variantele pe care le puteti cumpara. Perfect pentru fripturi, carnati, gratar sau ca baza pentru a marina carnea inainte de gatire.

  • Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel

    O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.