Sos cu mustar, ulei si suc de lamaie

Ingrediente:
 
1 galbenus de ou
1 lingurita mustar
2 catei mari de usturoi, tocati foarte marunt
150 ml ulei de masline
suc proaspat de lamaie
sare, piper negru proaspat macinat
 
Mod de preparare: galbenusul se freaca bine cu mustarul si usturoiul, adaugandu-se un pic de sare si putin piper. Se adauga treptat uleiul de masline, amestecand tot timpul, iar la final se toarna suc de lamaie dupa gust. Se serveste alaturi de salate de cruditati.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu whiskey, miere si ceai de musetel

    De ce sa nu folosim ceaiul de musetel, parfumat si dulceag, si pentru un cocktail cu gust aparte? Alaturi de whiskey, miere si putin suc de lamaie rezultatul va fi surprinzator.

  • Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie

    O reteta de sos de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de un ulei de masline de calitate, mustarul preferat (dulce sau picant, dupa gust), si suc de lamaie proaspat stors din fructe mari, parfumate. Poate fi folosit pentru carnea de peste, pui, dar si pentru legume fierte, sotate sau coapte.

  • Sos picant cu mustar, usturoi si lamaie

    O reteta pentru un sos picant cu mustar, putin usturoi si note de citrice, alaturi de miere, piper negru si fulgi de chili, excelent atunci cand este pus, foarte rece, pe carnea de pui, porc sau vita, dar si pe carnati sau legume coapte. Se foloseste de fiecare data foarte proaspat pentru a-si pastra cat mai bine aromele.

  • Sos cremos cu branza feta si suc de lamaie

    Reteta in stil mediteranean, un sos pe baza de branza feta si iaurt ce este versatil, proaspat si usor de pregatit, bun pentru o gama larga de preparate.

  • Salata de iarna cu telina, patrunjel si mar

    Un aperitiv sau o gustare pentru o zi rece de iarna, cu telina, patrunjel si suc de lamaie, simplu de pregatit, aromata si plina de savoare.


Warning: fopen(cache/a2a2c55d24f442a6c3f0b74863727721) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139