Sos cu tomate si ardei iute

Ingrediente:
 
350 g sos de rosii
1 ardei iute verde
1 ardei iute rosu
2-3 catei de usturoi
8-10 frunze de busuioc proaspat
40 ml ulei de masline
sare, piper negru 
 
Mod de preparare: ardeii iuti se spala, se taie, se indeparteaza semintele si apoi se toaca marunt. Uleiul de masline se pune la incins intr-o cratita la foc mic spre mediu, se adauga ardeii iuti maruntiti, lasandu-i pana incep sa isi schimbe culoarea. Se curata si se toaca usturoiul, se spala si se taie cat mai marunt busuiocul, adaugandu-le pe amandoua ardeiului. Se lasa 3-5 minute pe foc, amestecand din cand in cand, turnand tot sosul de rosii si lasand pana incepe sa fiarba. Se sareaza si se pipereaza, lasand la racit pentru cel putin 30 de minute.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare