Spaghetti cu creveti, dovlecei si sofran


Ceea ce au in comun Italia, Romania si India, printre altele, este reteta delicioasa de spaghetti cu creveti, dovlecei si sofran al carei gust depaseste barierele unei singure natiuni. Pentru o gustare aromata “eurasiatica” (de 2 pers.) aveti nevoie de:    

- 125 g spaghetti
- 150 g creveti
- 1 ceapa
- ulei de masline
- 1/2 pahar vin alb
-  100 ml supa de legume
- 100 ml smantana
- 1 legatura patrunjel
- 150 g dovlecei taiati rondele (unul mai mare)
- 1 plic sofran
- sare

Toacam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline incins. Adaugam crevetii si ii lasam pana capata aspect rumeniu. Se toarna vinul apoi se lasa pana se evapora. Urmeaza sa adaugam supa de legume, dovlecelul feliat si sofranul dizolvat in apa calduta. Aceasta compozitie se lasa la foc 5 minute. Pe final gustul se drege cu smantana si patrunjel verde tocat. Adaugam sare dupa gust, pastele, si servim cu placere!

Sursa foto: foodspotting.com

I. C.

Articole asemănătoare