Salata cu rosii, dovlecei si ardei gras

Ingrediente:
 
6-7 tomate mari (ideal cel putin doua sa fie tomate galbene)
3 dovlecei nu foarte mari, curatati de coaja si feliati subtire pe lung
2 ardei grasi, curatati si taiati betisoare
2 linguri otet de vin
3 linguri ulei de masline
1 lingura zahar
sare, piper
1-2 linguri verdeata tocata: busuioc, patrunjel, tarhon
 
Mod de preparare: intr-un bol mare se pun rosiile spalate si feliate subtire, contrastul dintre cele galbene si cele rosii fiind atragator si interesant. Se adauga feliile lungi de dovlecei si betisoarele de ardei, se presara deasupra amestecul de verdeturi si totul se amesteca usor. Separat se face un sos de salata din otet, uleiul de masline, sare, piper si zahar, amestecandu-l pana cand zaharul se topeste bine. Se toarna in fir subtire deasupra salatei inainte de servire. Poate fi un aperitiv interesant sau o gustare sanatoasa.

Foto: commons.wikimedia.org

Articole asemănătoare