Spanac gratinat cu cascaval si patrunjel verde

 Un preparat delicios cu care sa va delectati dupa o zi obositoare este reteta de spanac gratinat cu cascaval si patrunjel verde.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

500 g spanac proaspat

150-200 g cascaval ras

unt cat o nuca

2 oua

2 linguri cu faina

1 pahar cu lapte

1 rosie

cateva fire de patrunjel verde

1 ceapa

sare

piper


Modul de preparare este urmatorul:

Mai intai se fierbe spanacul.

Apoi se piseaza.

Ceapa se taie marunt.

Spanacul impreuna cu ceapa se calesc in putin unt.

Cand s-au calit, se ia tigaia de pe foc.

La aceasta compozitie se rade jumatate din cantitatea de cascaval.

Se pune si faina.

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se amesteca totul bine.

Apoi se adauga laptele.

Se amesteca iar toate ingredientele.

Apoi se pune compozitia intr-un vas termorezistent.

Cascavalul ramas se rade deasupra amestecului cu spanac.

Se mai pun si rondele de rosii.

Se adauga si patrunjel verde tocat.

Se bat ouale bine si se pun peste compozitie.

Se da la cuptor si se lasa sa se rumeneasca.

Se decoreaza cu patrunjel verde.

Spanacul gratinat se serveste cald.

Sursa foto

Articole asemănătoare