Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Stafidele trateaza anemia

 Stafidele contin o cantitate considerabila de fier ce ajuta in mod direct la tratarea anemiei.

Acestea contin si multe elemente din complexul de vitamine B, esentiale pentru formarea sangelui.

Cuprul pe care il au stafidele in componenta ajuta la formarea celulelor rosii din sange.

Stafidele sunt bune si pentru starile febrile, deoarece fitonutrientii fenolici din ele, binecunoscuti ca germicide, au proprietati antibiotice si antioxidante. Prezenta din abundenta in aceste fructe uscate a acestor fitonutrienti contribuie la vindecare prin lupta impotriva infectiilor virale si bacteriene.

In ceea ce priveste alte beneficii, stafidele sunt binefacatoare pentru:

- sanatatea oaselor - sursa de bor gasita in stafide este necesara la formarea corespunzatoare a sistemului osos;

Borul este deosebit de util in prevenirea osteoporozei si pentru oase si articulatii.

- ingrijirea ochilor - fitonutrientii polifenolici detinatori de proprietati antioxidante sunt buni pentru sanatatea oculara, pentru ca protejeaza ochii de daunele provocate de radicalii liberi (oxidanti), precum degenerarea maculara legata de varsta, slabirea vederii, cataracta si altele;

Stafidele au multa vitamina A, A-beta-caroten si A-carotenoide, toate acestea fiind necesare pentru o buna sanatate a vederii.

Catechinul, un antioxidant fenolic aflat in stafide este foarte eficient in prevenirea tumorilor si cancerului de colon. Fibrele din acestea ajuta la eliminarea bilei din organism si la arderea colesterolului, asigurand astfel o stare buna sistemului cardiac.

Alte articole

Semintele de pin si sanatatea
Asa numitele seminte de pin sunt de fapt seminte ale conurilor de pin. Acestea au culoare galbuie, sunt dulci, cu o usoara aroma de unt, si reduc senzatia de foame.
Socul - un remediu natural eficient
Socul este o planta cu multiple calitati terapeutice, nelipsita din cartile de specialitate care o trateaza ca pe una dintre cele mai importante remedii naturale.
Intrebuintarile farmaceutice ale coriandrului
Coriandrul este o planta aromatica intrebuintata frecvent in bucataria popoarelor de pe intreg mapamondul. Cele mai frecvente denumiri alternative intalnite sunt: anason, chimen, piper alb si pucioasa. Avantul de care s-a bucurat in Romania se intemeiaza pe traditia culinara veche si pe retetele mediteraneene tot mai apreciate de gospodine.
Asparagus racemosus
Asparagus racemosus, Satavar, Shatavari sau Shatamull, pe langa o varietate de alte nume mai este cunoscut si sub numele de sparanghel. Speciile culturilor din care face parte poarta denumirea de Asparagus officinalis.
Stafidele lupta contra bacteriilor orale
Stafidele au rolul de a lupta impotriva bacteriilor din cavitatea bucala care provoaca afectiuni gingivale si carii.