Sufle glasat cu pere
Ingrediente (pentru 6 persoane):
6 pere tari dar coapte,
125 g zahar pudra,
5 oua,
70 g zahar tos,
200 ml smantana dulce groasa (sau frisca),
2 linguri zeama de lamaie,
2 prize scortisoara pisata.
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul. Curatati de coaja trei pere, taiati-le in doua si pe urma fiecare jumatate in lamele, fara sa le detasati. Puneti-le pe o tava, stropiti-le cu zeama de lamaie, pudrati-le cu 30 g de zahar farin si lasati-le sa se rumeneasca la cuptor circa 20 de minute. Apoi scoateti-le, lasati-le sa se raceasca si puneti-le de-o parte. - Curatati si celelalte pere, taiati-le bucati si puneti-le intr-o cratita impreuna cu 50 g de zahar pudra si scortisoara pisata. Lasati-le sa fiarba 10 minute la foc iute, amestecand cat de des, zdrobiti-le cu o furculita (sau treceti-le prin sita) si lasati piureul astfel obtinut sa se raceasca. - Separati galbenusurile de albusuri.
Bateti albusurile spuma cu restul de zahar, apoi tineti-le pe baie de apa, continuand sa le bateti si lasati-le sa se raceasca. Frecati bine galbenusurile cu zaharul tos, adaugati smantana (frisca) si piureul de pere, amestecati-le bine si incorporati-le in spuma de albusuri. Turnati compozitia in sase boluri mici si tineti-le mai intai o ora la frigider si pe urma cel putin trei ore la congelator. Cand serviti sufle-ul, asezati in fiecare bol cate-o jumatate de para taiata lamele si rumenita la cuptor.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Smoothie de toamna cu pere, iaurt si vanilie
Cu una sau doua pere bine coapte, parfumate si dulci, acest smoothie pe baza de iaurt, miere si vanilie devine o bautura perfecta pentru o dupa-amiaza de toamna.
-
Gustare cu pere, suc de mandarine si spanac
O gustare ce poate fi pregatita destul de repede pentru familie si prieteni, inedita prin amestecul de arome si jocul intre gustul dulce, cel picant al ghimbirului, cel acru de otet si notele uleiul de masline sau susan.
-
Salata de fructe cu pere, kiwi si struguri
Un desert perfect pentru a va bucura de mai multe fructe, arome si gusturi.
-
Smoothie cu pere, spanac si scortisoara
O bautura cu vitamine, antioxidanti, fibre, acid folic, pentru zilele de iarna cand trebuie sa ai mai multa energie.
-
Reteta de muraturi. Picalilli cu pere
Pentru ca toamna este perioada muraturilor va propunem astazi o reteta asezonata. Indata dupa preparare, aroma puternica se combina perfect cu branzeturile tari.