Supa-crema de telina cu ciuperci

Ingrediente:
 
500 g telina
200 g ciuperci 
doua oua
100 g frisca proaspata
doua linguri de unt
 
Mod de preparare: se curata, se spala si se taie marunt toata cantitatea de telina, punandu-se la fiert intr-un litru si jumatate de apa rece. Ciupercile se spala bine si se taie felii (alegeti fie ciuperci de padure, fie de crescatorie, dupa gust) si se pun alaturi de telina, dupa ce aceasta s-a inmuiat bine. Supa se lasa sa fiarba bine pentru 20-25 de minute, pana cand ingredientele sunt bine patrunse, apoi se trece prin sita (fara ciuperci). Se pune din nou la fiert supa-crema de telina impreuna cu ciupercile, iar la final, dupa alte cateva clocote, se adauga cele doua galbenusuri batute cu frisca proaspata. Se adauga untul lasat sa se topeasca putin, se condimenteaza cu sare si piper si se serveste cu crutoane de paine prajita.

Foto: 21food.com

Articole asemănătoare