Supa de ciuperci

supa de ciuperci cu galusteIngrediente:
500 gciuperci proaspete
500 g oase de supa
2 linguri faina
1 ou
200 g smantana
2-3 cepe
1 varf de cutit boia de ardei
sare
verdeata

Preparare:
Oasele se spala, se oparesc si se pun la fiert in apa cu putin sare. Se spumeaza si se lasa sa mai fiarba circa 3 ore.
Separat, se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se taie cuburi sau felii si se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert 10 minute, se adauga ceapa taiata marunt, se continua fiertul 15 minute, se adauga supa de oase si se fierb pana cand ciupercile sunt bune de mancat.
Din faina si ou se face un aluat din care se iau cu lingurita galuste mici care se pun in oala cu supa, lasandu-le sa fiarba 10 minute.
Se adauga boiaua de ardei si sare si se serveste cu smantana si verdeata tocata marunt.

Articole asemănătoare

  • Muschi de vitel cu umplutura de ciuperci

    O reteta pentru reusita careia avem nevoie nu doar de carne de vitel de cea mai buna calitate, dar si de ciuperci (preferabil de padure) sanatoase, pline de gust si aroma.

  • Supa de pui cu castraveti murati

    O combinatie mai putin intalnita intre gustul plin, bogat, de supa de pui cu cartofi si aciditatea acrisoara a castravetilor murati in otet sau saramura. Reteta pentru zilele reci de iarna pe care probabil nu o stiati pana acum.

  • Supa-crema de ciuperci

    O reteta pentru care puteti alege orice fel de ciuperci, rezultatul va fi la fel de bun.

  • Supa de peste pentru toate varstele

    Supa de peste este in general o delicatesa privita cu ochi buni doar de adulti. Tinerii si copiii o ocolesc din cauza oaselor care le dau de furca. Noroc ca cineva s-a gandit si la ei, inventand reteta de mai jos.

  • Supa de dovleac si salvie

    Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.