Supa de ciuperci

supa de ciuperci cu galusteIngrediente:
500 gciuperci proaspete
500 g oase de supa
2 linguri faina
1 ou
200 g smantana
2-3 cepe
1 varf de cutit boia de ardei
sare
verdeata

Preparare:
Oasele se spala, se oparesc si se pun la fiert in apa cu putin sare. Se spumeaza si se lasa sa mai fiarba circa 3 ore.
Separat, se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se taie cuburi sau felii si se fierb in apa cu sare. Dupa ce au fiert 10 minute, se adauga ceapa taiata marunt, se continua fiertul 15 minute, se adauga supa de oase si se fierb pana cand ciupercile sunt bune de mancat.
Din faina si ou se face un aluat din care se iau cu lingurita galuste mici care se pun in oala cu supa, lasandu-le sa fiarba 10 minute.
Se adauga boiaua de ardei si sare si se serveste cu smantana si verdeata tocata marunt.

Articole asemănătoare

  • Sos cremos de ciuperci

    Un sos cu gust intens de ciuperci (ideal este sa folositi ciuperci de padure), cremos si excelent pentru a completa carnea de porc sau de pui, alaturi de o salata de sezon.

  • Sos de ciuperci cu smantana

    Versatil si aromat, recomandat felurilor din legume fierte sau la cuptor, usor de preparat, este un sos ce are nevoie de ciuperci de calitate, cu gust intens, puternic.

  • Muschi de vitel cu umplutura de ciuperci

    O reteta pentru reusita careia avem nevoie nu doar de carne de vitel de cea mai buna calitate, dar si de ciuperci (preferabil de padure) sanatoase, pline de gust si aroma.

  • Supa de pui cu castraveti murati

    O combinatie mai putin intalnita intre gustul plin, bogat, de supa de pui cu cartofi si aciditatea acrisoara a castravetilor murati in otet sau saramura. Reteta pentru zilele reci de iarna pe care probabil nu o stiati pana acum.

  • Supa-crema de ciuperci

    O reteta pentru care puteti alege orice fel de ciuperci, rezultatul va fi la fel de bun.


Warning: fopen(cache/499c53aa3823462b1657e883a2dc26d6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139