Supa de mazare boabe

Ingrediente pentru sase portii :
 
600 g mazare proaspata sau congelata
100 g morcovi
200 g cartofi albi
doua linguri de unt
o legatura patrunjel
100 g ceapa alba
100 g pastarnac
doua linguri faina alba
o lingurita de zahar
 
Mod de preparare: 
 
Zarzavatul se curata, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu doi litri de apa rece si putina sare. Cand este fiert se strecoara si mazarea se pune la fiert in apa care a ramas. Daca ati taiat zarzavatul mai mare puteti lasa supa nestrecurata pentru un aspect rustic. Puneti faina in putina apa rece, adaugati-o la supa si puneti zaharul, condimentati cu sare si piper. Se lasa sa fiarba pe foc mic aproximativ 15 - 20 de minute, iar la final se pune untul topit si se serveste cu patrunjel tocat deasupra si crutoane de paine prajita.

Foto: pexels.com


Articole asemănătoare