Sushi de somon afumat

 Sushi de somon afumat este o reteta sanatoasa, care se prepara intr-o maniera usoara, trebuind doar sa aveti ingredientele necesare.

Pentru compozitie:

- 200 grame de orez cu bob lung;

- 2 linguri de otet;

- 4 lingurite de zahar fin granulat;

- 1/2 lingurita de sare;

- 100 grame de somon afumat;

- 1/2 castravete taiat in fasii subtiri;

Pentru garnitura, sunt necesare:

- pasta de wasabi;

- sos de soia japonez shoyu;

- ghimbir murat;

Mod de preparare:

Spalati in apa rece orezul si apoi puneti-l intr-o cratita, cu o cantitate egala de apa.

Cand a inceput sa clocoteasca, acoperiti-l cu un capac, micsorand focul. Apoi lasati-l sa mai fiarba aproximativ 10 minute, dupa care stingeti focul. Orezul acoperit se mai lasa sa fiarba in aburi inca 10 minute.

Incalziti otetul intr-o cratita mica, peste care puneti zaharul si sarea. Dupa dizolvarea zaharului, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine.

Puneti orezul pe un platou sa se afaneze.

Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi si intindeti pe aceasta jumatate din orezul racit. La marginea acestuia se pune jumatate din somon si din fasiile de castravete.

Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport.

Ruloul format se taie in bucati de circa 2 centimetri, cu lama umezita a unui cutit foarte ascutit.

La fel se face si cu cealalta foaie ramasa.

Serviti-l cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.

Ca sugestie, puteti inlocui somonul afumat cu ton din conserva, amestecat cu putina maioneza si ceapa verde.

Articole asemănătoare