Tempura cu legume

 Tempura cu legume este o reteta traditionala din Japonia, ce cuprinde:

- 1 1/4 ceasca de faina;

- 1 ou;

- 1 1/4 ceasca de apa rece de la frigider;

- 125 grame de broccoli;

- 1 ceapa mica;

- 1 ardei gras rosu (mic);

- 1 ardei gras verde (mic);

- 1 morcov;

- 60 grame de fasole verde;

- ulei pentru prajit;

Pentru sos, se folosesc 4 linguri de sos de soia si 2 linguri de ketchup iute.

Modul de preparare:

Intr-un castron mare puneti faina cernuta si faceti la mijloc o adancitura, in care puneti oul si apa rece de la frigider.

Preparati un aluat subtire, care trebuie tinut o ora la frigider.

Desfaceti buchetele de broccoli, taiati ceapa rondele fine, iar ardeiul in fasii subtiri de 6 centimetri lungime.

Fasolea se taie bucati lungi tot de 6 centimetri, apoi fiecare pastaie se mai taie in doua, pe lungime.

Se amesteca usor toate legumele cu aluatul.

Intr-o tigaie potrivita, cu ulei incins, se pun cu un cleste legumele date prin aluat si se tin cateva secunde, pentru a se intari aluatul. Dupa aceea, se ia clestele si se lasa sa se rumeneasca pana devin crocante.

Dupa aceasta se scurg pe o hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu un alt sos bine condimentat.

Articole asemănătoare