Tort cu capsuni

tort cu capsuniIngrediente:
150 g faina
150 g margarina sau unt
150 g zahar pudra
3 oua
1 praf copt
500 g capsuni
500 g frisca

Preparare:
In prealabil se incalzeste cuptorul si se unge o tava cu unt, dupa care se tapeteaza cu faina. Se freaca spuma margarina sau untul cu zaharul, se adauga pe rand ouale, apoi treptat faina impreuna cu praful de copt cernute. Se toarna compozitia in forma si se coace 45 min la foc potrivit.
Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca, apoi se taie un capac gros de cca. 1cm, iar mijlocul prajiturii se goleste de miez.
Capsunile se spala bine, se scot coditele, se taie in felii si se amesteca cu miezul faramitat al prajiturii si cu 12 linguri de frisca. Se umple prajitura cu aceasta compozitie, se acopera cu capacul decupat si se imbraca cu frisca ramasa. In momentul servirii, se decoreaza cu capsuni frumoase.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Tort cu blat de piscoturi si crema de nuci

    Un tort cat se poate de delicios si cu o aroma placuta este tortul cu blat de piscoturi si crema de nuci. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Tarta dulce-acrisoara cu crema de branza si afine

    Bogate in substante nutritive si antioxidanti, afinele sunt fructe cat se poate de sanatoase. O combinatie interesanta si apetisanta totodata, tarta cu crema de branza si afine ne ofera un gust special, dulce-acrisor.

  • Cadem zilnic in capcana aromelor

    Daca ne gandim la iaurtul cu fructe, cu capsuni spre exemplu, mintea ne fuge numaidecat la iaurtul cremos care contine fructe zemoase

  • Tort cu blat de biscuiti si crema de ciocolata

    Daca va ganditi sa preparati un tort perfect pentru o aniversare, nu ezitati sa incercati reteta de tort cu blat de biscuiti si crema de ciocolata.

  • Tort cu compot de pere

    Facut cu crema din unele roade ale toamnei - perele - tortul cu compot de pere arata fabulos si are un gust deosebit.