Tarta dulce-acrisoara cu crema de branza si afine

 O combinatie interesanta si apetisanta totodata, tarta cu crema de branza si afine ne ofera un gust special, dulce-acrisor.


Ingredientele necesare sunt:

300 g afine

250 g biscuiti dulci

90 g unt

500 g branza proaspata de vaca

200 ml smantana dulce

100 g zahar pudra

2 linguri de zahar

1 plic de zahar vanilat

1 fiola de esenta de vanilie

1 plic de intaritor frisca

1 plic gelatina

 

Tarta cu crema de branza si afine se realizeaza astfel:

Biscuitii dulci pe care ii alegeti sa ii cumparati trebuie sa fie moi, fini si sfaramiciosi.

Acestia se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul sucitorului de lemn.

Peste biscuitii gata sfaramati se toarna untul topit.

Se amesteca apoi foarte bine.

O forma de tort cu peretii detasabili se tapeteaza cu o forma de tort.

Apoi amestecul de biscuiti si unt se preseaza foarte bine in forma de tort, pentru a forma un blat.

Tava se lasa in frigider timp de 20 de minute.

Din smantana dulce, cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat se prepara o frisca tare.

La aceasta se mai adauga branza.

Se pune si zaharul pudra.

Se adauga si esenta de vanilie.

Se amesteca bine toate ingredientele.

Crema de branza se intinde apoi uniform peste blatul de biscuiti.

Deasupra se presara afinele, din belsug.

Se prepara si gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.

Dupa aceea se toarna peste tarta, intinzand-o bine cu ajutorul unei linguri.

Se lasa la rece timp de cel putin 3 ore.


Bogate in substante nutritive si antioxidanti, afinele sunt fructe cat se poate de sanatoase.

Sursa foto

Articole asemănătoare