Tort cu ciocolata neagra

tort cu ciocolata neagraIngrediente:
475 ml apa fierbinte
85 g cacao
345 g faina
10 g bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
225 g unt la temperatura camerei
450 g zahar
4 oua
10 ml esenta de vanilie

Preparare:
1. Porniti cuptorul. Ungeti cu unt trei forme rotunde de tort. Turnati apa fierbinte intr-un castron, peste cacao si amestecati pana se formeaza o crema fina; lasati sa se raceasca. Amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
2. In alt castron mai mare amestecati untul cu zaharul pana devin o crema pufoasa. Bateti ouala, cate unul o data, dupa care adaugati vanilia. Amestecati si faina si cacaoa. Intindeti aluatul egal in cele trei forme de tort.
3. Se lasa la copt pentru 25-30 de minute. Intre blaturi puteti pune orice tip de crema potrivita pentru tort.

Portii: 12

Articole asemănătoare

  • Sos simplu de ciocolata neagra

    O reteta foarte simpla pentru un sos de ciocolata perfect pentru torturi, prajituri, fursecuri, suficient de dens si cremos chiar si pentru cei mai pretentiosi.

  • Cocktail cu vin rosu, lapte si ciocolata

    O combinatie surprinzatoare de vin rosu (ideal unul cu note fructate), ciocolata neagra si... lapte. La prima vedere prea indraznet, dar rezultatul final este incantator.

  • Smoothie cu banane, menta si cafea

    Un smoothie cu multa energie, un strop de prospetime cu gust de menta si consistenta data de bananele bine coapte.

  • Smoothie cu ciocolata neagra, avocado si capsuni

    Dominat de aroma intensa a ciocolatei negre, cu notele dulci-acrisoare de capsuna si de vanilie, este o combinatie ce este in acelasi timp un smoothie plin de vitamine, un desert interesant, o bautura revigoranta si un nou fel de a pune in valoare gustul aparte de avocado.

  • Deserturi gustoase. Tort de ciocolata cu dulceata de portocale

    Ceva dulce preparat pentru un sfarsit de saptamana poate fi un tort gustos. Va propunem sa va bucurati alaturi de cei dragi savurand un tort de ciocolata cu dulceata de portocale.