Tort de migdale
Ingrediente:
Blatul:
6 oua
100 g zahar
100 g migdale macinate
2 linguri pesmet
cacao
Crema:
100 g zahar
1 galbenus
100 ml cafea concentrata
200 g unt sau margarina
Pentru ornat:
50 g migdale prajite, taiate felii mari
Preparare:
1. Albusurile se bat spuma, incorporand galbenusurile pe rand, apoi se adauga zaharul, migdalele macinate, cacaoa si pesmetul. Se toarna intr-o tava mijlocie, unsa si presarata cu faina. Se coace la inceput la foc mare, apoi se micsoreaza focul la moderat. Daca pe scobitoarea introdusa in blat nu se mai lipeste din compozitie, atunci se scoate blatul, cu un cutit se dezlipesc marginile si se toarna pe planseta, lasandu-l sa se racoreasca.
2. Crema se prepara frecand mai intai zaharul cu galbenusul si apoi se subtiaza cu cafeaua concentrata. Acest amestec se ingroasa in baia de apa. Canb este gata se ia de pe foc si se incorporeaza untul sau margarina, frecat spuma.
3. Blatul se imparte in doua parti intre care se aseaza o mare parte din crema, iar cu restul se acopera tortul. Deasupra se presara migdale prajite si taiate felii.
4. Se tine cel putin o zi la frigider inainte de servire.
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu smochine si lapte de migdale
Foarte bun pentru cei care prefera laptele de migdale, cu un plus de dulceata si arome de iarna de la ghimbir si scortisoara.
-
Smoothie cu lapte de migdale si mere
Daca morcovii sau merele sunt ingrediente pe care le intalnim adesea in retetele pentru smoothie gustul de lapte de migdale si cel acrisor adus de lamaie fac din aceasta bautura o placuta surpriza.
-
Smoothie cu lapte de migdale, capsuni si sfecla rosie
Poate sfecla rosie sa completeze aroma fructelor de padure, dulceata putin acrisoara a capsunilor, totul pe un fond placut cu note de migdale?
-
Lapte de migdale cu vanilie, nucsoara si ulei de cocos
O combinatie cu gusturi si note exotice in care laptele de migdale se intalneste cu aromele festive de vanilie si nucsoara, dar capata si un plus de dulceata si consistenta de la uleiul de cocos.
-
Shake de iarna cu lapte de migdale si mirodenii
O bautura calda pentru zilele friguroase, lapte de migdale in combinatie cu vanilie, scortisoara, cardamon pentru un amestec de gusturi si nuante care va vor relaxa si va vor umple de energie.