Tortul de morcovi cu marzipan

Mai este foarte putin pana la marea sarbatoare a Invierii. Tipul trece atat de repede, incat ne da senzatia ca parca ar zbura, tocmai de aceea este bine sa ne gandim cu ce-I vom rasfata pe cei dragi la masa de Pasti. Ar trebui sa fie desigur si ceva potrivit pentru iepuras…

Ingrediente pentru 14 buc:

- 600 g morcovi
- 50 g Marzipan
- 6 oua
- 125 g zahar
- Sare
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1 portocala
- 300 g alune macinate
- 80 g faina
- 3 lingurite praf de copt
- ½ lingurite scortisoara macinata
- 400 g branza (perlute)
- Miezul unei pastai de vanilie
- 100 g zahar pudra
- 2 – 3 buc. De fistic taiat

Mod de preparare:

Se curata morcovii, se spala si se lasa sa se usuce pe un servet de bucatarie. Intre timp se razuieste marzipanul si se freaca bine cu ajutorul mixerului impreuna cu galbenusele de ou, 50 g zahar si 2 linguri de apa calda. Acest lucru se va intampla aproximativ 8 minute pana se formeaza o crema. Se adauga albusurile, putina sare si suc de lamaie in alt recipient si se bate cu mixerul impreuna cu 75 g zahar astfel incat intreaga cantitate sa se intareasca bine.

Se amesteca ambele compozitii, iar intre timp se spala portocala bine de tot, se da coaja prin razatoare. Apoi se taie fructul in jumatate si se stoarce sucul. Ae amesteca alunele, coaja de portocala, faina, praful de copt si scortisoara incet, iar la final se adauga si morcovii.

Aluatul se toarna intr-o tava “tapitata” cu foi pentru prajitura si se lasa la cuptorul incins aproximativ 35 – 40 minute. dupa acest timp se scoate si se lasa sa se raceasca in tava.

Intre timp se amesteca branza proaspata, sucul de portocale, miezul de vanilie si zaharul pudra. Se scoate apoi blatul din tava si se taie orizontal. Se unge suprafata primei jumatati cu crema, apoi se aseaza deasupra ce-a de-a doua jumatate a blatului, iar deasupra se orneaza cu restul de crema ramas. Pentru un aspect placut si in ton cu anotimpul se presara bucatelele din fistic si se aseaza morcovii cat mai estetic.

Pofta buna!


Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Tort de nescafe cu nuci

    Un desert pe care il puteti pregati pentru o aniversare este tortul de nescafe cu nuci. Petru a-l prepara, ingredientele necesare le descoperiti mai jos:

  • Tort de mere cu migdale

    Un tort usor de preparat, potrivit ca desert la o intalnire cu prietenii, este tortul de mere cu migdale.

  • Salata de morcovi cu nuca macinata

    Pentru a savura o mancare sanatoasa, va recomandam sa alegeti salata de morcovi cu nuca macinata. Morcovul contine mult fier, dar are si proprietati remineralizante.

  • Mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru

    O mancare simpla si cu un gust deosebit obtineti preparand reteta de mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru. Morcovul este bogat in beta-caroten si vitamina A, fiind un puternic antioxidant si protejand pielea de actiunea radicalilor liberi.

  • Tort de biscuiti cu nuci

    Un desert apetisant pentru o zi speciala este tortul de biscuiti cu nuci. In cele ce urmeaza gasiti ingredientele necesare pentru prepararea acestei retete:


Warning: fopen(cache/5dd0a7ef941850d024af97b6e3af4618) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139