Torturi. Tort de portocale

 Portocalele, unele dintre cele mai preferate fructe din lume, sunt o sursa bogata de vitamine, predominanta fiind vitamina C.

Aceasta vitamina protejeaza puternic corpul nostru impotriva elementelor de natura nociva.

 

Ingredientele pe care le cuprinde tortul de portocale sunt:

 

Pentru blat:

5 oua

5 linguri de zahar pudra

4 linguri de faina

1 lingura de pesmet pisat fin

zeama si coaja rasa de la 1 lamaie

coaja rasa de la 1 portocala


Pentru crema:

250 g unt

400 g zahar pudra

2 portocale


Mod de preparare:

Blatul: Se freaca zaharul, galbenusurile, zeama si coaja de lamaie si portocala timp de 30 de minute.

Se pun faina si pesmetul, amestecand bine dupa fiecare lingura.

Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca foarte usor.

Se toarna in forma unsa cu unt si se coace la foc potrivit circa 1 ora.


Crema: Se freaca untul pana devine spuma, se adauga zaharul, se rade coaja de la portocala si, impreuna cu zeama lor, se amesteca bine, turnand cate putin pentru a nu se taia.

Blatul se taie in doua si se umple cu crema.

Tortul se orneaza cu cateva felii de portocala sau cu dulceata si se garniseste cu fructe zaharate.

Sursa foto

Articole asemănătoare