Trandafirul Cherry Brandy

Varietate de trandafir teahibrid numit dupa un celebru cocktail, Cherry Brandy are un colorit pe care il veti intalni mai rar in gradinile de trandafir, roz in exterior si galben piersica in interiorul florii, impresia fiind de prospetime si eleganta. De cand a fost creat in 1985 acest tip de trandafir bicolor a reusit sa atraga tot mai multi pasionati si gradinari amatori datorita parfumului dulce, rezistentei in timp si faptului ca este usor de cultivat si intretinut. La maturitatea tufele de trandafiri Cherry Brandy depasesc 90 cm, ramurile sunt puternice si viguroase, cu spini medii, frunze dese de un verde inchis, cu textura lucioasa, inflorescente mari cu un diametru de peste 12 cm. Suporta destul de bine frigul sau perioadele secetoase dar este mai sensibil la boli si daunatori decat alti trandafiri. 
 
Prefera un sol cu drenare buna, fertil, eventual putin acid si se recomanda ca inainte de plantare sa fertilizati spatiul ales cu ingrasaminte naturale, urmand sa repetati procedeul anual pe toata durata de viata a tufei. Poate fi plantat solitar sau mai multe exemplare unul langa altul, in parcuri, gradini, spatii verzi, atat timp cat are suficienta lumina toata ziua si este ferit de curentii reci de aer. Plantati din primavara pana la inceputul verii sau toamna, trandafirii din soiul Cherry Brandy vor inflori pe perioada verii pana spre luna octombrie, fiecare tufa avand mai multi boboci rezistenti si mari. Este o varietate foarte buna si pentru aranjamente florale sau pentru buchete, rezista in vaza mai bine de o saptamana daca trandafirul a fost cules cand nu se deschisese complet. 
 
Cherry Brandy atrage prin parfum, cromatica interesanta, faptul ca se adapteaza usor la conditiile climatice din tara noastra si usurinta cu care se ingrijeste. 

Foto: bloomsbythebox.com

Articole asemănătoare