Trifoiul rosu - beneficii mai putin cunoscute

Efectele benefice ale trifoiului nu au fost descoperite de putin timp. Cand eram copii cautam cu mare atentie prin iarba deasa trifoiul cu patru foi, il pastram intre filele unei carti groase pana se usca si spuneam ca este talismanul nostru, cel aducator de noroc.

Atunci nu stiam ca trifoiul este o planta care ne poate proteja sanatatea. In ultimii ani ceaiul si capsulele din aceasta planta se bucura de o atentie din ce in ce mai mare, deoarece reprezinta alternetiva naturala a terepiei hormonale in cazul femeilor care se apropie de o anumita varsta si totodata de menopauza. Din cauza faptului ca organismul unei femei nu mai produce cantitatea suficinta de hormoni, foarte multe dintre acestea sufera la inceputul menopauzei de o modificare hormonala.

Trifoiul - capsule si ceai
Pentru a atenua primele efecte negative pentru organism ale menopauzei, medicii prescriu inca de la inceputul anilor '60 preparate pe baza de hormoni, insa efectele secundare ale acestora s-au dovedit a fi mai ridicate in comparatie cu beneficiile.

Trifoiul, precum si soia, contine o anumita substanta care are un efect asemanator cu cel al estrogenului. Avand in vedere ca productia acestuia din urma este in mod continuu redusa in organismul unei femei care este trecuta de varsta de 50 ani, se recomanda capsulele foarte concentrate din trifoi rosu sau de asemenea ceaiul obtinut din aceasta planta.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Licor Valvanera - un deliciu benedictin

    Un lichior pe baza de plante, puternic si plin de personalitate, cu un gust in care se amesteca ierburile mai mult sau mai putin cunoscute (reteta integrala ramane un secret) si taria alcoolului

  • Cinci motive pentru care trebuie sa mananci nuci pecan

    Mai putin cunoscute si apreciate decat nucile clasice, nucile pecan au inceput totusi in ultimii ani sa fie alese ca o gustare sanatoasa, gustoasa si plina de vitamine si nutrienti. Sunt mai dulci decat nucile cu care suntem obisnuiti, au un continut ridicat de grasimi benefice pentru organismul nostru, au un nivel ridicat de proteine, lipide si multi, foarte multi antioxidanti alaturi de vitamina E si A.

  • Gladiole Black Sea

    Daca va plac gladiolele aceasta varietate poate fi alegerea perfecta pentru coloritul mai putin obisnuit, ce trece gradual de la un maro lucios, catifelat la exemplare de un rosu inchis sau visiniu.

  • Din lumea plantelor

    Pana in prezent cercetatorii au identificat peste 80 000 de specii de plante comestibile, chiar daca unele dintre ele sunt foarte putin cunoscute sau cresc in zone departe de asezarile omenesti. Chiar si asa undeva exista unele varietati si gusturi pe care prea putini vor avea ocazia sa le incerce prea curand. Totalul este enorm daca tinem cont de faptul ca statistic aproximativ 90 la suta din alimentatia noastra provine din 30 de specii, cel mai des folosite

  • Uleiul de peste. Prieten sau dusman?

    Uleiul de peste este cunoscut la scara mondiala drept un ingredient “minune”. Deseori nutritionistii il recomanda tinand seama de beneficii si mai putin de riscuri, in ciuda studiilor care au tras si semnale de alarma.