Turta dulce

turta dulceIngrediente:
350 de grame de miere
350 de grame faina
3 oua
3 linguri de zahar
1/2 lingurita de bicarbonat
un varf de lingurita de scortisoara
un varf de lingurita de cuisoare
1 lingura de rom
1 lingura de ulei
1 pahar de nuci

Preparare:
Se pune mierea in vasul in care vom pregati compozitia si se amesteca pe marginea focului pana se moaie. Se da la o parte, se pune faina cernuta cate putin o data si, dupa ce s-a mai racorit, ouale intregi, pe rand. Se freaca totul bine, se mai adauga 1/2 lingurita de bicarbonat proaspat cernut, apoi cuisoare si o scortisoara pisata, rom, ulei si nucile curatite, lasate nesfarimate. se unge o tava cu unt, se toarna compozitia, se pun deasupra bucati de nuca si se coace la foc potrivit.

Articole asemănătoare

  • Smoothie de iarna cu lapte de migdale si cardamon

    O bautura cu gust de turta dulce, note de mirodenii exotice si excelenta rece sau calda, poate fi cea mai buna alegere pentru micul dejun sau seara, inainte de culcare. Este la fel de reusita cu lapte vegetal sau cu lapte de vaca.

  • Ciocolata calda cu scortisoara si cuisoare

    O cana de ciocolata calda cu gust de turta dulce, cu multe mirodenii si cacao de buna calitate, pentru serile reci de iarna.

  • Suc de mere cu mirodenii

    O reteta de suc de mere plin de mirodenii cu gust de toamna. Se serveste cald, alaturi de cativa biscuiti sau putina turta dulce.

  • Cocktail cu bourbon, cacao si sirop de turta dulce

    Ingredientul secret si surprinzator este acest sirop de turta dulce, candva mai greu de gasit dar astazi prezent in oferta mai multor magazine, perfect pentru un cocktail dulce, cu o culoare intre auriu si aramiu, aromele fiind intense, puternice, de scortisoara, mirodenii, ghimbir, cu note putin picante. Perfect ca o provocare sau ca o regasire pentru cei care l-au mai incercat.

  • Condimentele si secretele lor

    Bogat in vitamina A si C, cu multa cofeina, piperul negru ramane deosebit de popular astazi, o dovada in plus fiind faptul ca in restaurante reprezinta 30 pana la 50 la suta din consumul mediu de condimente.