Vin cald sicilian

 Un vin cald sicilian este binevenit in zilele racoroase de toamna, cand vreti sa ramaneti in casa si sa va bucurati de odihna.


Ingrediente necesare:

coaja de la 2 portocale mari

1 litru de vin vechi

200 g zahar

scortisoara

felii de lamaie


Mod de preparare:

Se incalzesc bine in cuptor cojile de portocale.

Apoi se pun intr-un vas, peste care se toarna vinul si se adauga zaharul.

Se mai pune si o bucatica de scortisoara.

Se pastreaza astfel o zi.

Dupa aceea se incalzeste din nou amestecul.

Se serveste in pahare cu o felie de lamaie.

 

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Vin cu lamaie

    O reteta care poate sa transforme un vin banal, de masa, intr-o bautura plina de aroma lamailor, potrivita pentru o gustare, un desert sau pur si simplu pentru o intalnire cu prietenii.

  • Cocktail cu vin alb, rom si citrice

    Proaspat, usor de preparat chiar si pentru cei fara multa experienta in domeniu, cu gust intens de citrice, este un cocktail bun pentru o petrecere, mai curand o sangria cu vin alb si mai mult alcool.

  • Vin alb cald

    Daca vinul rosu cu mirodenii este folosit in general pentru a pregati o bautura calda cu mirodenii, perfecta pentru zilele reci de iarna, iata o varianta in care se foloseste un vin sec, usor, parfumat.

  • Sos cald cu vin rosu, cimbru si esalota

    Un sos relativ simplu de preparat pentru carnea rosie, carnea de pasare sau legume la cuptor.

  • Sos cald cu branza cheddar si vin alb

    Un sos dens, cu gust puternic, perfect pentru feluri calde de legume, fripturi din carne de pasare sau vita sau pur si simplu ca gustare alaturi de felii de paine prajita.