Vin cald sicilian
Un vin cald sicilian este binevenit in zilele racoroase de toamna, cand vreti sa ramaneti in casa si sa va bucurati de odihna.
Ingrediente necesare:
coaja de la 2 portocale mari
1 litru de vin vechi
200 g zahar
scortisoara
felii de lamaie
Mod de preparare:
Se incalzesc bine in cuptor cojile de portocale.
Apoi se pun intr-un vas, peste care se toarna vinul si se adauga zaharul.
Se mai pune si o bucatica de scortisoara.
Se pastreaza astfel o zi.
Dupa aceea se incalzeste din nou amestecul.
Se serveste in pahare cu o felie de lamaie.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Vin rosu fiert cu portocale si mirodenii
Una dintre retetele clasice pentru lunile tot mai reci ale anului, cu un vin rosu dulce sau demisec, dupa gust, portocale dulci, scortisoara, cuisoare, putin anason (pentru acele miresme aduse din tari indepartate), totul baut cald.
-
Cocktail de vara cu vin rosu si fructe
Daca beti cu placere un smoothie plin de vitamine, mai ales cand afara e tot mai cald, de ce sa nu incercati o reteta in care alaturi de fructe aromate alegeti un vin rosu sec sau, de ce nu, unul dulce si parfumat.
-
Vin rosu fiert cu stafide si brandy
Un vin fiert cu mirodenii si brandy, perfect pentru zilele friguroase de iarna.
-
Sos de vin rosu cu rozmarin
Un sos relativ simplu de pregatit din vin rosu, ceapa rosie, ulei de masline, putin unt si putina supa, iar la final rozmarin pentru acea aroma aparte. Cantitatile se pot mari, respectand proportiile, dupa necesitati.
-
Vin rosu fiert cu portocala, miere si mirodenii
O reteta plina de arome de vin rosu fiert, dulce si parfumat, bautura ideala pentru serile reci de iarna.