Vin fiert cu portocala si mirodenii

Ingrediente:

2 portocale
2 sticle vin rosu
1 sticla vin alb
¼ cana brandy sau coniac
½ lingura ghimbir proaspat ras
3 batoane de scortisoara
½ lingurita cuisoare macinate
2 linguri zahar brun

Mod de preparare: se curata si se storc portocalele, iar sucul se pune intr-o cratita. Se toarna deasupra vinul rosu si cel alb, amestecand usor, se adauga coaja de portocala taiata fasii (pe cat posibil fara partea alba), ghimbirul, scortisoara si cuisoarele, zaharul brun, lasand totul la fiert pe foc mediu. Se amesteca periodic, lasand aromele sa se amestece, fara a lasa amestecul sa dea in clocot, pentru cel putin 30 de minute. Se lasa la racit, se gusta si se mai poate pune zahar daca este nevoie, completand cu brandy sau coniac dupa gust. Se va servi cald.

Foto: pdpics.com


 

Articole asemănătoare

  • Vin rosu fiert cu portocala, miere si mirodenii

    O reteta plina de arome de vin rosu fiert, dulce si parfumat, bautura ideala pentru serile reci de iarna.

  • Smoothie cu busuioc si morcov

    Busuiocul poate sa para un ingredient care nu are ce cauta intr-o bautura sanatoasa pentru vara, dar alaturi de portocala si laptele de cocos va oferi acestui smoothie note exotice, dulci, placute.

  • Orez cu portocala si legume

    Un orez cu legume este un fel simplu, clasic, dar adaugand o singura portocala va capata nuante si arome surprinzatoare. In sens bun.

  • Vin rosu cu zmeura si mirodenii

    Vin rosu plin de arome exotice si fructate pentru o bautura delicioasa pentru o seara placuta.

  • Vin fiert preparat in 3 pasi

    Se spune ca vinul alb inobileaza orice masa, mai ales cand aceasta include carne de peste. Insa aceasta bautura cunoaste multe alte intrebuintari ce ii pun in valoare calitatile gustative. Asa de pilda, un vin fiert poate pica mai bine, in unele momente, chiar decat o cana de ceai, cu conditia sa