Vinete cu ardei, tomate si ienibahar

Ingrediente:
 
un kg vinete
300 g rosii foarte coapte
150 g ardei gras rosu
150 g faina
cativa catei de usturoi
250 ml ulei
jumatate lingurita de ienibahar macinat (sau mai mult, dupa gust)
o lingurita cu varf piper boabe
o legatura marar
o legatura patrunjel
foi de dafin
sare, piper
 
Mod de preparare: vinetele sanatoase si cu nuanta frumoasa, bine coapte, se spala, se taie coditele si apoi se despica in felii potrivite pe lung. Se presara cu sare si se lasa 30-45 de minute la scurs, apoi se oparesc bine si se lasa din nou pana elimina mare parte din lichid. Se preseaza usor feliile de vinete cu servetele de bucatarie, apoi se dau prin faina si se prajesc in ulei bine incins. Dupa ce se racesc putin se pun intr-o tava incapatoare, in straturi. In acelasi vas, in uleiul care a ramas de la vinete se calesc usor ardeii spalati si taiati betisoare, rosiile fara coaja si samburi, taiate cubulete, cativa catei de usturoi pisati sau taiati marunt, putina sare si piper, neaparat enibaharul. Se lasa pana cand se ingroasa putin, apoi sosul se toarna peste vinete, adaugandu-se apoi verdeata tocata. Presarati deasupra piperul boabe si puneti una-doua foi de dafin, punand apoi preparatul in cuptorul bine incins pentru un sfert de ora. Se serveste rece sau fierbinte. 

Foto: vitamedica.com

Articole asemănătoare

  • Salata de masline cu ardei gras si ceapa rosie

    Puteti folosi masline de un singur fel sau amestecate, dupa gust, iar pentru mai multa aroma inlocuiti ardeiul gras cu ardei copt.

  • Sos foarte picant cu ardei iute si miere

    Alegeti un soi de ardei iute care va place sau amestecati cantitatea cu ardei mai putin iuti sau dulci, dupa gust. Este un sos foarte picant, doar pentru cei care prefera un gust puternic. Folositi mereu manusi cand pregatiti sosul si nu va atingeti fata sau ochii.

  • Sos picant cu ardei iute si rosii

    O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.

  • Sos picant cu ardei iute si usturoi

    O reteta pentru un sos foarte picant, pe placul celor care vor ca mancare sa fie cat mai iute cu putinta. Puteti creste sau micsora cantitate de ardei iuti folositi.

  • Paste mediteraneene cu ardei si busuioc la cuptor

    O reteta ideala pentru o masa consistenta este reteta de paste mediteraneene cu ardei si busuioc la cuptor.