Vinete gratinate

Ingrediente:
 
un kilogram de vinete
150 g ciuperci albe
100 g unt
o lingura pesmet
sase catei de usturoi
o legatura de patrunjel
100 g parmezan ras (pentru servire)
 
Mod de preparare
: vinetele se spala, se taie in lungime (dupa ce sa indepartat codita) si se pun la fript intregi, intr-o tava subtire sau pe un gratar de font, pus direct pe flacara aragazului. Dupa ce s-au facut suficient se scoate miezul si se pune deoparte, amestecandu-se bine cu o furculita cat este inca fierbinte. Separat se spala si se toaca ciupercile, care se inabusa in unt cu putina sare si piper, apoi se pun intr-un vas suficient de mare si se rastoarna deasupra miezul de vinete. Se amesteca, se pune sare si putin piper, patrunjelul tocat si usturoiul zdrobit. Se umplu vinetele scobite cu compozitia, niveland cu dosul lingurii, se presara deasupra pesmetul si putin unt, apoi se baga la cuptor pentru 10-15 minute. Se servesc de preferinta fierbinti, cu parmezan ras deasupra.

Foto: mypatriotsupply.com

 

Articole asemănătoare

  • Paste cu vinete si busuioc

    O reteta de paste cu gust intens de vinete si note puternice de busuioc, consistenta si foarte buna ca fel principal.

  • Crema de vinete cu masline si maghiran

    Pentru cei care isi doresc sa incerce altceva decat clasica salata de vinete.

  • Vinete cu ardei, tomate si ienibahar

    O mancare satioasa de vinete cu ardei si rosii delicioase alaturi de un condiment odinioara foarte des intalnit, astazi folosit mult prea rar. Este o combinatie cu un gust de vara, dens si puternic, alaturi de notele exotice ale ienibaharului. Poate fi un prim fel consistent sau o gustare pentru dupa-amiaza.

  • Oua gratinate cu verdeata si cascaval ras

    O reteta delicioasa preparata cu oua poate fi si cea de oua gratinate cu verdeata si cascaval ras. Ingredientele de care aveti nevoie le gasiti in cele ce urmeaza:

  • Retete pline de gust. Vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc

    O reteta cu care veti fi pe placul invitatilor poate fi reteta de vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc. Ingredientele pentru preparare le descoperiti in cele ce urmeaza: