Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Citeste articole din "Totul despre gradina"

Luna februarie si activitatile de intretinere a gradinii Luna februarie si activitatile de intretinere a gradinii Cu o vreme calda si putin noroc, in luna februarie natura ne va rasplati cu primele flori pe anul acesta.

Garoafa, floarea celor nascuti in ianuarie Garoafa, floarea celor nascuti in ianuarie  Toti cunoastem garoafele pentru ca fiecare am daruit candva un buchet de garoafe, insa putini stim ca ea este prin excelenta floarea persoanelor nascute in luna ianuarie.

Intretinerea gradinii in prima luna din an Intretinerea gradinii in prima luna din an Ca orice luna din an, chiar de intruchipeaza iarna prin excelenta, Ianuarie vine cu lucruri mai mult sau mai putin importante de realizat in gradina.

Ingrijirea gradinii in luna decembrie Ingrijirea gradinii in luna decembrie In luna decembrie, probabil ca ultimul lucru la care s-ar putea gandi cineva este munca in gradina. Din fericire, lista pentru gradina in aceasta luna este, mai degraba, o insiruire de lucruri pe care sa nu le faci.

Tunderea de toamna la pomii fructiferi Tunderea de toamna la pomii fructiferi Oricine are o gradina sau livada langa casa si viseaza la propria rezerva de fructe proaspete trebuie sa cunoasca cateva reguli elementare de intretinere si recoltare. Chiar daca nu s-ar spune, taierea sau tunderea pomilor este una dintre cele mai importante lucruri pe care le are de facut un gradinar la inceputul toamnei.

Lucrari de gradinarit in luna august Lucrari de gradinarit in luna august In lumina razelor de soare de sfarsit de vara, gradina este foarte “colorata”, incepand sa capete un aspect din ce in ce mai imbietor. Mai mult chiar, acesta reprezinta primul semn ca a sosit vremea recoltarii legumelor timpurii si ca se impun noi masuri de intretinere.

Plantarea bulbilor in Luna lui Florar Plantarea bulbilor in Luna lui Florar Nu intamplator luna Mai a fost numita Luna lui Florar, deoarece acum mirosul si vazul incep sa se desfete cu darurile naturii. Pentru gradinile din emisfera nordica a Pamantului luna Mai este fantastica, temperaturile devenind mai blande, soarele tot mai plin de el, iar ploile aducatoare de belsug.

Cum sa iti amenajezi gradina in aceasta primavara Cum sa iti amenajezi gradina in aceasta primavara Primavara, amenajarea unei gradini de succes, mai cu seama a uneia frumoase si functionale, implica doua categorii de activitati: obligatorii si optionale.

Plantarea pomilor fructiferi Plantarea pomilor fructiferi Pomii fructiferi se planteaza, in general, toamna sau primavara, cand vremea de afara indeplineste cele mai favorabile conditii. Climatul singur, insa, nu reprezinta decat 50% din lucrurile care garanteaza succesul.

Caracteristicile gradinilor chinezesti Caracteristicile gradinilor chinezesti Gradina chinezeasca reprezinta un stil de modelare a peisajului, dezvoltat si perfectionat vreme de peste 3000 de ani.