Crinul asiatic Elodie

Elegant, rezistent, cu un aspect estetic deosebit, flori mari, duble, de un roz palid, aceasta varietate de crin asiatica mai are un avantaj major pentru cei alergici: este un tip de crin fara polen, asa ca oricine se poate bucura de frumusetea lui. Mai greu de gasit decat alti crini, Elodie surprinde prin inflorescentele sale mari, cu mai multe petale decat alte soiuri, de un roz spre trandafiriu, palid, delicat, cu mici pistrui intunecati spre centrul florii. Aceasta nuanta pastelata il recomanda atat pentru plantarea alaturi de flori in nuante complementare cat si pentru a aduce un plus de delicatete cromatica intr-un parc sau o gradina. 
 
Depasesc 90 de cm inaltime la maturitate si sunt crini vigurosi, rezistenti atat la boli sau daunatori cat si la frig sau caldura excesiva, si daca au parte de soare si un sol cu drenare buna se vor dezvolta usor si repede, inflorind an dupa an. Nu uitati ca si aceste flori trebuie udate seara, fara excese insa, iar partile vechi, uscate ale plantei se indeparteaza periodic pentru ca Elodie sa creasca si sa reziste mult in timp. Se planteaza din februarie pana in mai si va veti bucura de crinii Elodie in perioada verii pana spre toamna, fiind perfecti atat pentru gradina cat si pentru ghivece sau jardiniere. La fel de bine se potrivesc si buchetelor si aranjamentelor florale mai mari, in special pentru ocazii festive. 

Foto: walmart.com

Articole asemănătoare

 • Crinul Grand Cru

  Varietate de crin asiatic usor de remarcat datorita inflorescentelor mari, cu o nuanta intensa, calda, cuceritoare, Grand Cru are petale mari, de un portocaliu puternic la baza si un galben aprins pe restul suprafetei.

 • Crinul oriental Santander

  Cu inflorescentele sale mari si parfumate, aceasta varietate de crin oriental de un alb intens, imaculat, este perfecta pentru gradini, parcuri, ghivece sau jardiniere, dar si pentru buchete elegante dedicate unei ocazii speciale.

 • Crinii Gran Paradiso

  Soi asiatic usor de remarcat datorita florilor sale mari, de un rosu intens in diverse nuante (in functie de soare si varsta plantei), acest crin este ideal pentru gradini sau parcuri, dar si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase.

 • Landini, crinul asiatic de o rara frumusete

  Soi de crin asiatic de o rara frumusete, cu un colorit intens, un violet in nuante inchise, aproape de un negru lucios, Landini este o varietate mult prea rar intalnita, dar foarte apreciata de cunoscatori. Sunt flori mari de forma conica, parfum usor, perfecte pentru gradini si spatii verzi, dar si pentru buchete elegante.

 • Crinul asiatic Fata Morgana - mult galben pentru un spatiu mai vesel

  Fata Morgana este in fapt un soi hibrid originar din Olanda, remarcabil datorita inflorescentelor de mari dimensiuni, de un galben curat, puternic, amintind de cel al cojii de lamaie, pe care il veti intalni destul de rar in cazul crinilor.


Warning: fopen(cache/ebc9d0fa868f133b072aa1c84552fa69) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139