Crinii Gran Paradiso

Soi asiatic usor de remarcat datorita florilor sale mari, de un rosu intens in diverse nuante (in functie de soare si varsta plantei), acest crin este ideal pentru gradini sau parcuri, dar si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase. Gran Paradiso este o varietate de crin rezistent si longeviv, cu parfum intens, dulce, care se va pastra cateva zile dupa taiere. Se aclimatizeaza usor in tara noastra, dar va avea nevoie de un loc din gradina cu sol fertil, cu drenare buna, cat mai mult soare pe toata durata zilei, ferit de curentii reci de aer.

Plantati bulbii primavara (cel tarziu la inceputul lunii iunie) in mici gropi de 12-15 cm, lasand 20-25 de cm distanta intre plante si udand bine dupa ingroparea bulbului. Se recomanda curatarea in prealabil de buruieni si pregatirea solului prin adaugarea de ingrasamant organic. Se uda frecvent, dar folosind cantitati moderate de apa. Vor inflori de la jumatatea verii, inflorescentele sunt mari, grele, in forma clasica de crin, cu aroma intensa si un rosu in diverse nuante, aspectul decorativ fiind impresionant. Are o buna rezistenta naturala la boli sau daunatori. Se recomanda plantarea grupata a mai multor exemplare pentru un impact vizual deosebit. Suporta bine gerurile iernii, cand zona poate fi protejata, in cazul unor temperaturi foarte scazute, cu un strat de mulci.

Foto: ebay.com

Articole asemănătoare

 • Crinii Jules Verne

  Crin longeviv si rezistent cu inflorescente mari, grele, de un alb imaculat, aceasta varietate ce poarta un nume celebru este excelenta pentru orice gradina sau parc, dar si pentru buchete dedicate unor ocazii speciale.

 • Crinii Salmon Classic

  Crinii galbeni sunt mai rar intalniti in gradini, dar frumusetea lor aparte ii face deosebit de atragatori pentru cultivatori, mai ales daca alegeti o varietate cu buna rezistenta la boli si un parfum puternic, intens.

 • Crinii orientali Salmon Star

  Varietate de crin oriental cu parfum intens, puternic, petale de un roz deschis cu mici puncte visinii, Salmon Star este una dintre primele alegeri cand este vorba de buchete elegante de crini sau aranjamente florale.

 • Crinii Miss Lucy

  Varietate de crin oriental cu parfum dulce, intens, Miss Lucy iese imediat in evidenta datorita florilor sale mari, elegante, in nuante care trec de la alb imaculat la un roz deschis, pastelat.

 • Crinii asiatici Lollypop

  Lollypop este un soi de crin asiatic usor de plantat si de intretinut, cu buna rezistenta in timp, flori mari si parfumate, ideal atat pentru gradinarii cu experienta cat si pentru cei care fac primii pasi in acest domeniu.


Warning: fopen(cache/4ca1e8eb1f1414adf1038c3f90b5f797) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139