Flori rosii pentru o gradina plina de pasiune

 Culorile sunt foarte importante, fie ca le folosim pentru vestimentatie, pentru amenajarea interiorului sau in gradina. Cu totii stim sau avem cateva notiuni despre semnificatia fiecarei culori in parte: albastrul este o culoare care calmeaza, verdele revigoreaza si relaxeaza, galbenul ne face mai optimisti, rosul emana energie si pasiune, etc. Asadar, persoanele care doresc sa isi amenajeze gradina in functie de culorile florilor, pot opta pentru varianta care li se potriveste cel mai bine. 

Desi majoritatea celor care isi amenajeaza gradina alege o paleta multicolora, interesante sunt si gradinile in care se regasesc numai 1-2 culori principale.

Rosul, de exemplu, este o culoare energizanta care va arata bine in orice gradina si in functie de celelalte culori langa care o veti aseza va da efecte diferite. Ideal este sa creati un strat de flori rosii inconjurate de iarba sau arbusti mici, fara flori - rosu si verde sunt culori complementare. Florile rosii se mai pot aseza in combinatii cu plante cu foliaj sau flori argintii sau albe.

   carciumareasa, o florare rosie pt o gradina deosebita

Plantele cu flori de culoare rosu inchis, maroniu sau rosu-ruginiu se potrivesc langa unele de culoare purpurie sau ciocolatie. Astfel de combinatii dau impresia de perspectiva.

Flori rosii pentru gradina:

Carciumareasa (Zinnia elegans)

Planta anuala cu flori bogate, foarte frumoase, care infloreste incepand cu luna iunie pana toamna tarziu. Se planteaza la soare, in pamant fertil si usor drenabil; se uda regulat.

Mac (Papaver somniferum)

Semintele se presara pe gazon sau in bordurile cu flori, la soare. Nu este pretentios in ceea ce priveste calitatea solului si este rezistent la seceta. In plus fata de rosul lor electrizant, macii sunt flori care atrag fluturii.

Garofita (Dianthus deltoides)

Planta anuala din familia garoafelor, care atrage fluturii. Se poate planta si la soare, insa pamantul trebuie sa fie usor drenabil, pentru ca nu suporta sa aiba radacinile in sol mereu umed.

Combinatii cu flori rosii:

Lalea rosie cu zambila motata (Muscari spp.)

- rosul se potriveste de minune cu albastrul-violet al acestei zambile ciudate; combinatia este des intalnita in gradinile de primavara.

Lobelia si salvia

Se planteaza intr-un loc partial insorit, pentru ca lobelia nu suporta soarele direct. Dupa ce s-au trecut, florile de salvie se rup.


Lavinia Rorich
Gradinamea.ro

Articole asemănătoare

 • Smoothie cu struguri si spanac pentru un sistem imunitar puternic

  Cu struguri bine copti (albi sau rosii) si spanac congelat, este o bautura plina de vitamine si antioxidanti, buna nu doar pentru a potoli setea si a da un plus de energie, dar si pentru un sistem imunitar mai puternic. Iar ceaiul verde ofera corpului o lista impresionanta de beneficii. Esential in orice parte a anului si cu atat mai mult in lunile cand gripele si racelile sunt tot mai prezente.

 • Sfaturi pentru o gradina de interior

  Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

 • Sfaturi pentru o gradina lipsita de buruieni

  Gradina se defineste prin sine ca un spatiu bine organizat ocupat de plante folositoare omului. Prin urmare, se poate spune ca unul dintre lucrurile principale care deosebesc o gradina de un spatiu viran oarecare este lipsa buruienilor.

 • Gradina de toamna si culorile

  Imaginati-va o gradina lipsita de culoare, fara nimic atractiv din punct de vedere vizual. Viata ar fi mai trista pentru cel ce ar avea-o in spatele casei sale.

 • Plantarea mixta pentru o gradina multifunctionala

  Puteti avea o gradina multifunctionala daca veti planta flori si ierburi in gradina cu legume. Astfel va veti bucura din plin de gradina dumneavoastra mica care va va oferi legume gustoase, dar si flori frumos mirositoare.


Warning: fopen(cache/9e5624d24fefa35edf594356eac025c6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139