Citeste articole din "Gradini Botanice"

 • Padurea Umbra, Italia

  Padurea Umbra, Italia

  Una dintre cele mai valoroase regiuni din Italia, sub aspectul peisajelor si a resurselor turistice, se afla in partea de sud-est a acestei tari, in zona promontoriului Gargano.

 • Grdina Botanic

  Grdina Botanic "Alexandru Borza" a Universitii "Babe-Bolyai" Cluj-Napoca

  Grdina Botanic este o instituie ce aparine Universitii Babe-Bolyai i a fost fondat n 1920 de prof. Alexandru Borza. Se ntinde pe o suprafa de peste 140.000 mp, solul su fiind adecvat pentru creterea plantelor din toat lumea. Colecia sa const n 10.000 de taxoni cultivai n sere sau n sectoarele exterioare ale grdinii.

 • Gradina Botanica Universitara, Craiova

  Gradina Botanica Universitara, Craiova

  Gradina Botanica Universitara "Alexandru Buia" din Craiova a fost fondata in 1952 sub conducerea stiintifica a profesorului dr. univ. Alexandru Buia, profesor de botanica si mai apoi Rectorul Institutului Agronomic din Craiova.

 • Grdina Botanic a Complexului Muzeal de tiine ale Naturii din Galai

  Grdina Botanic a Complexului Muzeal de tiine ale Naturii din Galai

  n 1990 directorul Muzeului de tiine Naturale din acea perioad, sugereaz Consiliului Judeean i apoi Ministerului Culturii fondarea unei noi instituii muzeale cu o structur complex care s fie adecvat, prin diversitatea patrimoniului, a modalitilor de expunere, necesitilor i argumentelor pentru a face publicul s contientizeze importana conservrii naturii prin informare i cunoatere.

 • Grdina Botanic

  Grdina Botanic "Anastasie Ftu" a Universitii "Al. I. Cuza" Iai

  Grdina Botanic din Iai, prima instituie de acest fel n Romnia, a fost fondat n 1856 de ctre naturalistul i fizicianul Anastasie Ftu. Grdina Botanic a fost mutat pe amplasamentul actual n 1963 i acoper o suprafa de circa 100 ha. Tipul de sol, caracteristicile geografice, expoziia, altitudinea sunt extrem de variate i n consecin, potrivit pentru cultivarea a numeroase specii autohtone i exotice.

 • Grdina Botanic Macea a Universitii de Vest Vasile Goldi

  Grdina Botanic Macea a Universitii de Vest Vasile Goldi

  Obiectiv de patrimoniu natural, obiectiv tiinific dar i cultural, Parcul dendrologic i ulterior Grdina Botanic Universitar Macea are o istorie de peste 250 de ani. ntins pe o suprafa de 20,5 ha, cuprinznd peste 2.000 uniti taxonomice, plantele lemnoase ct i o bogat colecie de plante erbacee, Grdina Botanic este organizat pe sectoare.

 • Grdina Botanic a Palatului Copiilor, Tulcea

  Grdina Botanic a Palatului Copiilor, Tulcea

  Grdina Botanic din Tulcea este un cadru adecvat pentru experiment, cercetare i protecia speciilor rare din flora spontan a Dobrogei. Din toate timpurile, viaa omului a fost condiionat de cea a plantelor, contactul cu plantele determinnd omul s le cunoasc tainele i s mbine ct mai armonios utilul cu frumosul.


Warning: fopen(cache/9f49651eee7324b1881faf5609b7d2d9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139