Citeste articole din "Gradini Botanice"

  • Padurea Umbra, Italia

    Padurea Umbra, Italia

    Una dintre cele mai valoroase regiuni din Italia, sub aspectul peisajelor si a resurselor turistice, se afla in partea de sud-est a acestei tari, in zona promontoriului Gargano.

  • Grãdina Botanicã

    Grãdina Botanicã "Alexandru Borza" a Universitãþii "Babeº-Bolyai" Cluj-Napoca

    Grãdina Botanicã este o instituþie ce aparþine Universitãþii Babeº-Bolyai ºi a fost fondatã în 1920 de prof. Alexandru Borza. Se întinde pe o suprafaþã de peste 140.000 mp, solul sãu fiind adecvat pentru creºterea plantelor din toatã lumea. Colecþia sa constã în 10.000 de taxoni cultivaþi în sere sau în sectoarele exterioare ale grãdinii.

  • Gradina Botanica Universitara, Craiova

    Gradina Botanica Universitara, Craiova

    Gradina Botanica Universitara "Alexandru Buia" din Craiova a fost fondata in 1952 sub conducerea stiintifica a profesorului dr. univ. Alexandru Buia, profesor de botanica si mai apoi Rectorul Institutului Agronomic din Craiova.

  • Grãdina Botanicã a Complexului Muzeal de ªtiinþe ale Naturii din Galaþi

    Grãdina Botanicã a Complexului Muzeal de ªtiinþe ale Naturii din Galaþi

    În 1990 directorul Muzeului de ªtiinþe Naturale din acea perioadã, sugereazã Consiliului Judeþean ºi apoi Ministerului Culturii fondarea unei noi instituþii muzeale cu o structurã complexã care sã fie adecvatã, prin diversitatea patrimoniului, a modalitãþilor de expunere, necesitãþilor ºi argumentelor pentru a face publicul sã conºtientizeze importanþa conservãrii naturii prin informare ºi cunoaºtere.

  • Grãdina Botanicã

    Grãdina Botanicã "Anastasie Fãtu" a Universitãþii "Al. I. Cuza" Iaºi

    Grãdina Botanicã din Iaºi, prima instituþie de acest fel în România, a fost fondatã în 1856 de cãtre naturalistul ºi fizicianul Anastasie Fãtu. Grãdina Botanicã a fost mutatã pe amplasamentul actual în 1963 ºi acoperã o suprafaþã de circa 100 ha. Tipul de sol, caracteristicile geografice, expoziþia, altitudinea sunt extrem de variate ºi în consecinþã, potrivit pentru cultivarea a numeroase specii autohtone ºi exotice.

  • Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou

    Gradina Botanica a Institutului de Cercetari Biologice, Jibou

    Grãdina Botanicã din Jibou a fost înfiinþatã în 1968 ca bazã didacticã. Grãdina ocupã o suprafaþã de 24 ha pe vestigiile unui vechi parc de agrement din preajma castelului medieval, fostã reºedinþã nobiliarã a familiei Wesselényi.

  • Grãdina Botanicã Macea a Universitãþii de Vest Vasile Goldiº

    Grãdina Botanicã Macea a Universitãþii de Vest Vasile Goldiº

    Obiectiv de patrimoniu natural, obiectiv ºtiinþific dar ºi cultural, Parcul dendrologic ºi ulterior Grãdina Botanicã Universitarã Macea are o istorie de peste 250 de ani. Întinsã pe o suprafaþã de 20,5 ha, cuprinzând peste 2.000 unitãþi taxonomice, plantele lemnoase cât ºi o bogatã colecþie de plante erbacee, Grãdina Botanicã este organizatã pe sectoare.

  • Grãdina Botanicã a Palatului Copiilor, Tulcea

    Grãdina Botanicã a Palatului Copiilor, Tulcea

    Grãdina Botanicã din Tulcea este un cadru adecvat pentru experiment, cercetare ºi protecþia speciilor rare din flora spontanã a Dobrogei. Din toate timpurile, viaþa omului a fost condiþionatã de cea a plantelor, contactul cu plantele determinând omul sã le cunoascã tainele ºi sã îmbine cât mai armonios utilul cu frumosul.


Warning: fopen(cache/9f49651eee7324b1881faf5609b7d2d9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139