Citeste articole din "Gradini Botanice"

 • Incursiune in trecutul gradinilor botanice

  Incursiune in trecutul gradinilor botanice

  Cine nu a auzit de Gradinile suspendate din Babilon, enumerate printre Cele sapte minuni al lumii antice, care au fost construite de regele Nabucodonosor al II-lea pentru una dintre sotiile sale?

 • Gradina Botanica din Beijing

  Gradina Botanica din Beijing

  Gradina Botanica din Beijing se afla in suburbiile metropolei chineze si constituie unul dintre locurile relaxante in care va puteti petrece timpul departe de forfota cotidiana.

 • Rezervatia Naturala Silkosiya, Bulgaria

  Rezervatia Naturala Silkosiya, Bulgaria

  Varietatea si frumusetea elementelor florei si faunei au impus in aproape toate tarile din lume crearea de spatii destinate conservarii patrimoniului natural. O astfel de structura este Rezervatia Naturala Silkosiya aflata in muntii Standzha din sud-estul Bulgariei.

 • Gradina Botanica Macea, Arad

  Gradina Botanica Macea, Arad

  Gradina Botanica Macea a Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din judetul Arad desi are o mare importanta in plan stiintific si educativ este din pacate putin cunoscuta.

 • Parcul National Durmitor, Muntenegru

  Parcul National Durmitor, Muntenegru

  Regiunea nordica a statului Muntenegru este mai putin vizitata decat cea de la Marea Adriatica din motive subiective si din cauza ca necesita putin mai mult efort.

 • Gradina Botanica din Tulcea

  Gradina Botanica din Tulcea

  Gradina Botanica din Tulcea ofera conditii excelente pentru odihna, cercetare si pentru protectia unor specii rare care fac parte din flora spontana a Dobrogei.

 • Parcul National Coto Donana, Spania

  Parcul National Coto Donana, Spania

  Parcul National Coto Donana este situat pe coasta de sud-vest a Spaniei la gura de varsare a raului Guadalquivir, fiind una dintre regiunile umede cele mai importante ale Europei.

 • Gradina Botanica Anastasie Fatu, Iasi

  Gradina Botanica Anastasie Fatu, Iasi

  Inceputurile primei Gradini Botanice din Romania se datoreaza medicului si naturalistului Anastasie Fatu care in anul 1856 fondeaza la Iasi o gradina in folosul studentilor sai.

 • Gradina Botanica Dimitrie Brandza, Bucuresti

  Gradina Botanica Dimitrie Brandza, Bucuresti

  Gradina Botanica 'Dimitrie Brandza' a Universitatii din Bucuresti este situata pe malul drept al Dambovitei aproape de centrul capitalei, in cartierul Cotroceni, fiind la dispozitia tuturor iubitorilor de natura.


Warning: fopen(cache/2a96864dd1ad4ccb9c03eeaead153956) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139