Gradinile suspendate ale Semiramidei

Gradinile suspendate ale SemiramideiCea de-a doua minune a lumii antince avea cu aproape doua sute de ani mai putin decat Piramida lui Keops. Gradinile suspendate ale Semiramidei erau compuse din sapte terase din dale de piatra asezate precum grinzile pe tavanul unei pivnite. Deoarece terasele se aflau la 5 m una deasupra alteia se crea impresia de scari uriase.

Intrarea in gradina iti lasa impresia ca urci un deal, in timp ce partile structurii pareau ca ies una din cealalta. Existau fructe si flori din belsug, animale exotice, copaci de toate felurile care erau de o frumusete rara.

Astfel, gradinile suspendate din Babilon erau unice pe plan arhitectonic, avand si un sistem unic de irigatii alcatuit din canale, mici lacuri, jocuri de apa, fantani adanci. Cele 7 etaje ale gradinii erau legate intre ele prin impletituri ornamentale.

Gradinile din Babilon au reprezentat si prima colectie de plante din lume, fiind un fel de gradina botanica deoarece cuprindeau tot felul de plante aduse din toate colturile lumii de catre soldatii regelui Nabucodonosor, creatorul gradinii.

Cel mai mare mister care se invarte in jurul acestei minuni a lumii antice este acela legat de numele sau, mister care probabil nu va fi rezolvat niciodata.

Articole asemănătoare

 • Gradinile in stil Mughal

  Prin frumusetea si grandoarea lor, gradinile Mughal sunt reprezentative in ilustrarea puterii imperiului Mughal care a dominat India intre secolele XVI - XVIII. Specificul acestora este dat de elementele arhitecturii islamice si de influentele evidente primite din directia gradinilor persane.

 • Bonsaiul din GradinaMea

  Bonsaiul plantat in gradina aduce un suflu nou, emana acel flair specific rasaritului indepartat. Pentru ca acesta

 • Gradinile indragite ale Parisului

  Avand peste 2 milioane de locuitori si o suprafata de 86,9 km patrati, Parisul este un oras aglomerat, mai ales in zonele cu rezonanta istorica.

 • Incursiune in trecutul gradinilor botanice

  Cine nu a auzit de Gradinile suspendate din Babilon, enumerate printre Cele sapte minuni al lumii antice, care au fost construite de regele Nabucodonosor al II-lea pentru una dintre sotiile sale?

 • Panselutele - gingase creatii ale naturii

  Nici nu a sosit iarna si gandul ne zboara la alaiul de flori care o sa se instaleze in gradinile noastre dupa sosirea primaverii. Mai mult decat atat, pentru a fi siguri ca fericitul moment nu va trece la fel de repede ca o adiere usoara de vant multi dintre noi se ingrijesc de acum ca totul sa fie realizat "ca la carte".


Warning: fopen(cache/863cb85bf6bbef265724aee8b0fe017c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139