Mancaruri cubaneze

 Meniul bucatariei cubaneze este influentat si de bucataria altor tari precum Spania, Portugalia, Franta sau tari africane.

 In gatitul traditional cubanez se pune accent in principal pe bucataria traditionala. Bucatarii se axeaza foarte putin pe prajirea in ulei si nu exista sosuri "grele", cu multe grasimi.

Cele mai multe preparate contin cateva condimente de baza precum chimen, usturoi, oregano si frunze de dafin.

In multe feluri de mancare, baza este sofrito. Acest sofrito este format din ceapa, ardei gras, usturoi, oregano, piper, toate ingredientele fiind prajite rapid in ulei de masline.

Sofrito este folosit la prepararea unor mancaruri precum fasolea neagra, tocana de legume si alte feluri de mancare din carne ori la sosurile pe baza de rosii.

De obicei, carnea este marinata in suc proaspat de lime sau de portocale acre, iar apoi se prajeste la foc mic pana cand carnea este facuta si incepe sa se dezlipeasca de pe os.

Radacinile de legume - yuca, malanga, boniato - sunt nelipsite din dieta cubaneza. Aceste legume sunt aromate cu ajutorul unui amestec numit Mojo. Acesta contine ulei fierbinte de masline, suc de lamaie, ceapa proaspata feliata, usturoi, chimion (chimen sau in unele regiuni secara) si putina apa.

Un mic dejun specific cubanez este compus din tostada si cafe con leche. Tostada este o bucata de paine cu unt cubanez, care se prajeste pe un gratar electric, iar cafe con leche este o combinatie puternica de cafea espresso cu lapte cald. Se mai pot manca ham croquetas (este o crema de sunca in forma de role subtiri cat un deget, care sunt facute usor pane si prajite).

Masa de pranz contine empanadas, pui sau carne ori sandvisuri cubaneze.

Cina cubaneza este adesea preparata din carne, pui sau peste cu orez alb, fasole neagra si maduros.

Desertul este adesea alcatuit dintr-o delicioasa tarta de fructe cu crema de caramel cubanez si un Cubano Cafe. Alte alternative pentru desert, la fel de populare, sunt painea sau budincile de orez.

Bauturile racoritoare cele mai tipice sunt Daiquiri si Mojito, ambele fiind realizate cu zeama de lamaie si rom pur de trestie de zahar.

Articole asemănătoare

  • De ce este bine sa mancam telina

    O radacinoasa des intalnita in diverse retete culinare, telina este o sursa excelenta de vitamina K, C si A, are putine calorii, hidrateaza si revigoreaza organismul, are multi antioxidanti si este apreciata pentru aroma intensa, usor de recunoscut, a radacinii folosite pentru salate, supe, muraturi, mancaruri.

  • Retete speciale pentru Craciun. Bors din oase de porc cu smantana

    In asteptarea Craciunului cu mancaruri alese si veselie, mai puteti prepara urmatoarea reteta: bors din oase de porc cu smantana.

  • Paste penne cu somon afumat, spanac si sos de branza

    Preferate in orice moment al zilei, pastele se inscriu in randul celor mai ravnite mancaruri, deoarece se pot imbina foarte bine cu diverse sosuri, feluri de carne ori legume.

  • Ingrijirea plantelor aromate

    Cu ajutorul anumitor plante putem gati cele mai aromate si delicioase mancaruri. Cu atat mai mult daca

  • Rosii umplute cu carne de pui si orez

    Daca va ganditi ce mancaruri sa mai preparati cu rosiile proaspete si coapte din gradina, puteti incerca reteta de rosii umplute cu carne de pui si orez.


Warning: fopen(cache/e248a77424d89e078cadc4c4cf5c0198) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139